(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
Krémeše "Brzobohaté" a úúúúžasné!!!!!!!!!!!!!!!
Potřebné ingredience
1 balení listového těsta,1 l mléka,8 lžic polohr.mouky,5 vajec,3 vanilkové cukry a trochu moučkového,2 šlehačky
Postup přípravy
Tenhle recept je původně od Hany Gregorové a jsou to bezkonkurenční krémeše co znám.Tak zkuste :-))).
Listové těsto překrojíte na půlky,vyválíte 2 obdélníky a klasicky upečete.Mezitím si připravíte krém.Svařte mléko smíchané a moukou,žloutky,vanil.cukrem.Vaří se do zhoustnutí /jako pudink/.Pak odtavíte a vmícháte do něho sních ze zbylých bílků vyšlehaných se dvěma lžicemi mouč.cukru.Hotový krém nalijeme na 1 upečený listový plát a necháte ztuhnout.Obě šlehačky ušleháte dotuha a v rovnoměrné vrstvě rozetřete na studený krém.Druhý plát listového těsta rozkrájíte ostrou špičkou nože na čtverečky o straně zhruba 6 cm a pokládejte jimi krémovou vrstvu.Tu potom podle tvaru čtverečků prokrojíte i s plátem vespod.Poprášit mouč.cukrem a je hotovo.Bohužel nemám zprovozněný foťák,ale i když to vypadá složitě,není a jsou SKVĚLÉ!!!!!! Jo a každá návštěva je sice upatlaná,ale nadšená!!!!
Listové těsto překrojíte na půlky,vyválíte 2 obdélníky a klasicky upečete.Mezitím si připravíte krém.Svařte mléko smíchané a moukou,žloutky,vanil.cukrem.Vaří se do zhoustnutí /jako pudink/.Pak odtavíte a vmícháte do něho sních ze zbylých bílků vyšlehaných se dvěma lžicemi mouč.cukru.Hotový krém nalijeme na 1 upečený listový plát a necháte ztuhnout.Obě šlehačky ušleháte dotuha a v rovnoměrné vrstvě rozetřete na studený krém.Druhý plát listového těsta rozkrájíte ostrou špičkou nože na čtverečky o straně zhruba 6 cm a pokládejte jimi krémovou vrstvu.Tu potom podle tvaru čtverečků prokrojíte i s plátem vespod.Poprášit mouč.cukrem a je hotovo.Bohužel nemám zprovozněný foťák,ale i když to vypadá složitě,není a jsou SKVĚLÉ!!!!!! Jo a každá návštěva je sice upatlaná,ale nadšená!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
seedcorn
(upraveno)
11. 10. 2009, 9:53
Jo a ještě něco já ten krém peču na prvním díle těsta,krásně se to propeče a je to opravdu moc dobré. Ty syrové bílky mi tam moc nesedí. Ale záleží na každém jak si to udělá!
seedcorn
(upraveno)
11. 10. 2009, 9:48
Dělám je už hodně dlouho,jsou opracdu výborné,ale druhý plát těsta nekrájím na čtverečky,je to zbytečné. Položím ho na upečený plát s krémem a šlehačkou a zacukruji chvíli nechám a pak krájím normálně jako jiné řezy. Vršek trošinku navlhne a nedrolí se jako když se rozkrajuje na čtverce.
pořádek
(upraveno)
4. 6. 2009, 13:11
Dělám je také a jsou fakt výborné, stojí za to a vzhledem k tomu, že těsto koupíte je to i docela rychlé.Chtěla jsem sem tento recept vložit, ale protože tu je tak jen vřele doporučuji .Něco jako zákusek ala větrník a nemusíte se dělat s těstem.
Veeronika
(upraveno)
9. 9. 2007, 14:42
vypadá to skvěle,levně a jednoduše to musím zkusit.
standy
(upraveno)
9. 9. 2007, 16:36
@Veeronika
Veru díky,jsou opravdu výborné,určitě zkuste a dejte vědět.
Koblížci
(upraveno)
4. 9. 2007, 18:22
Určitě to musí být úžasné...ale já mám strach z těch syrových bílů..co kdyby se tam nedaly??
standy
(upraveno)
4. 9. 2007, 19:17
@Koblížci
No ono se to vlastně zašlehává do horkého,tak to nebude vadit.
Boban1
(upraveno)
4. 9. 2007, 19:12
@Koblížci
Lenko, tak je s tím cukrem vyšlehejte nad párou
standy
(upraveno)
4. 9. 2007, 18:37
@Koblížci
Leni,asi by to sice šlo,ale nebylo by už tak úžasné a nadýchané.Udělá to z toho krémíku takovou pěnovou záležitost.Zkus a neboj!