(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Jahodové řezy
Potřebné ingredience
těsto - 6 vajec,6 lžic moučkového cukru, 4 lžíce polohrubé mouky, 2 lžíce kakaového prášku, špetka prášku do pečiva. krém - 1 plechovka /410g/ jahodového kompotu, 1 jahodový pudink, 200g másla, 4 lžíce moučkového cukru. na posypání - 50g čokolády
Postup přípravy
Žloutky s cukrem utřeme do světlé pěny a vmícháme do ní mouku s kakaem a práškem do pečiva střídavě se sněhem z bílků. Těsto rozetřeme na plech vyložený papírem a upečeme ve vyhřáté troubě /asi 8 minut při
200°C/. krém - slijeme šťávu z kompotu, rozmícháme v ní pudinkový prášek a uvaříme hustý pudink. Máslo s cukrem vyšleháme a po částech zašleháme vychladlý pudink a rozmačkané jahody. Krém natřeme rovnoměrně na vychladlý piškot a posypeme hustě nastrouhanou čokoládou. Dáme vychladit a pak krájíme na řezy.
Poznámky: pudink při vaření má snahu dělat hrudky a proto já ho míchám metličkou a ke konci varu dosti rychle. Pudink zašlehávat vlažný ne studený jinak se to srazí. Jahody nemačkám zašlehám je přímo do krému protože jahody z konzervy jsou mekké.
200°C/. krém - slijeme šťávu z kompotu, rozmícháme v ní pudinkový prášek a uvaříme hustý pudink. Máslo s cukrem vyšleháme a po částech zašleháme vychladlý pudink a rozmačkané jahody. Krém natřeme rovnoměrně na vychladlý piškot a posypeme hustě nastrouhanou čokoládou. Dáme vychladit a pak krájíme na řezy.
Poznámky: pudink při vaření má snahu dělat hrudky a proto já ho míchám metličkou a ke konci varu dosti rychle. Pudink zašlehávat vlažný ne studený jinak se to srazí. Jahody nemačkám zašlehám je přímo do krému protože jahody z konzervy jsou mekké.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Anturka
(upraveno)
27. 4. 2010, 19:03
Hned bych si kousla mnam.
maci07
(upraveno)
28. 4. 2010, 13:46
@Anturka
děkuji
Ilonáček
(upraveno)
2. 4. 2010, 16:43
maci07
(upraveno)
2. 4. 2010, 21:33
@Ilonáček
Děkuji Ilonko