(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
Plněný chléb v alobalu
Potřebné ingredience
1 bochník chleba, 220g plátků vepřové šunky, 140g sýru Ementál (plátky),
3 rajčata, 2 lahůdkové cibulky s natí, 1 stroužek česneku, 2 lžíce
livového oleje, 2 lžičky jemně nasekané petrželky, alobal
Množství potřebných surovin je orientační, záleží hlavně na fantazii.
Postup přípravy
Chleba nařízneme na 1,5 cm silné plátky, ale nedokrajujeme, tak ať zůstane vcelku.Do zářezů vložíme suroviny.
Česnek oloupeme a utřeme s olejem a nasekanou petrželkou.Chleba dáme na silnější plát alobalu, pokapeme
ochuceným olejem a důkladně zabalíme.Naplněný bochník pečeme přibližně 15-20 minut.Pak alobal shora opatrně otevřeme a chléb necháme ještě chvilku zapéct aby získal typickou vůni a křupavou kůrku.
Osobní rada po ochutnání.K šunce jsme přidali ještě lisovaný vepřový bok nebo něco ve stylu slaniny, surovinami netřeba šetřit, takže podle oka.Vše se vkládá ob jeden plátek chleba. A česnek se může taky přidat a možná by nebylo od věci zkusit chleba máznout i vevnitř.Ale jinak je to výborný a když se to dobře zabalí a schová do ledničky, chutná to i po studenu.
Česnek oloupeme a utřeme s olejem a nasekanou petrželkou.Chleba dáme na silnější plát alobalu, pokapeme
ochuceným olejem a důkladně zabalíme.Naplněný bochník pečeme přibližně 15-20 minut.Pak alobal shora opatrně otevřeme a chléb necháme ještě chvilku zapéct aby získal typickou vůni a křupavou kůrku.
Osobní rada po ochutnání.K šunce jsme přidali ještě lisovaný vepřový bok nebo něco ve stylu slaniny, surovinami netřeba šetřit, takže podle oka.Vše se vkládá ob jeden plátek chleba. A česnek se může taky přidat a možná by nebylo od věci zkusit chleba máznout i vevnitř.Ale jinak je to výborný a když se to dobře zabalí a schová do ledničky, chutná to i po studenu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé