(recept
si oblíbilo 10 návštěvníků)
Falešný marcipán
Potřebné ingredience
150g moučkového cukru
40g sušeného mléka
mandlové aroma (já používám z hořkých mandlí)
kousek bílku
Postup přípravy
Všechny přísady smícháme a dobře prohněteme. Bílku dáváme tolik aby vzniklá hmota nebyla moc měkká (marcipán by nedržel tvar) a ani moc tvrdá (marcipán by se drobil). Můžeme obarvit potravinářskými barvami.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
6. 11. 2009, 13:17
framile
(upraveno)
31. 7. 2006, 14:00
Dorty máte nádherné, jen se zakousnout.. Můžete prozradit...nejen pro mě... recept na korpus a krém...? Moc předem děkuji, Marcela
bohdana
(upraveno)
31. 7. 2006, 14:07
@framile
I já se připojuji s prosbou o recept na korpus a krém... Děkuji Bohdana
framile
(upraveno)
31. 7. 2006, 14:00
...
Vanity
(upraveno)
30. 7. 2006, 17:36
Dobrý den.Chtěla jsem vám jen napsat,že bílek se může nahradit 100% ztuženým tukem.Eva
andílek pavla
(upraveno)
18. 5. 2006, 13:21
Leni, když marcipán barvíte potrav. barvama (předpokládám takové ty práškové), tak to tam normálně jen přimícháte nebo nějak s vodou? Aby se to dobře rozpustilo a pořádně celou hmotu probarvilo.
Maggica
(upraveno)
18. 5. 2006, 14:20
@andílek pavla
Kdysi jsem to dělávala že jsem si barvu napřed rozpustila v trošce vody, ale marcipán mi pak zřídl a musela jsem ho dolaďovat. Pak jsem to jednou zkusila bez vody a marcipán se obarvil pěkně. Od té doby už to jinak nedělám. Takže si nasypu do misky trochu barvy a oválím v ní marcipán až se na něj barva nalepí a pak už ho jen v rukou hnětu a hnětu a ........ a až se mi to líbí tak toho nechám
andílek pavla
(upraveno)
18. 5. 2006, 16:28
@Maggica
Tak já to zkusím. Dělávala jsem marcipán, ale už asi tak rok jsem ho nedělala. Mám teď období "živých květů" ktekré používám na dorty. Ale zítra budu dělat na zakázku na padesátiny, tak vyzkouším něco vytvořit.
Maggica
(upraveno)
19. 5. 2006, 6:52
@andílek pavla
A nechtěla by jste ho pro inspiraci taky nafotit?
andílek pavla
(upraveno)
19. 5. 2006, 10:55
@Maggica
No jestli se povede tak fotečku vložím . Jinak jsem právě něco málo naházela k nám do alba. Je to jen část dortů co jsem dělala, zbytek nemám bohužel v PC. Ale inspirace taky už dochází. Já nikdy dopředu nevím co vlastně na tom dortu udělám.....prostě improvizace Jo a nejsem cukrářka, takže zázraky nečekejte
bubík4
(upraveno)
30. 7. 2006, 14:40
@andílek pavla
Akorát jsem koukala na vaše fotečky dortů, kloubouk dolů, super!!!! Já dorty vůbec nemusím, ale to je nádhera pro oko!!!! Jste šikula.
luciasanta
(upraveno)
19. 5. 2006, 12:31
@andílek pavla
Pavlínko, já jsem taky ujelá na pečení dortů - taky jsem jich pár vložila do svého alba, jiné mám jen na fotkách doma, kdy jsme ještě neměli digitál. Mě zase moc zaujala jednoduchost zdobení na dortu - srdci pro maminku (tímto jste mě inspirovala a myslím, že takový upeču za měsíc mamince k narozeninám). Jste šikulka ! Já taky nejsem cukrářka, ale myslím, že nás to obě moc baví Mějte se krásně. Lucka
andílek pavla
(upraveno)
19. 5. 2006, 19:03
@luciasanta
Tak jsem taky nakoukla Mě se líbí to s těma rumákama. Taky vyzkouším. Lístečky jsem si včera vytvořila, tak už jen sehnat v tomhle zapadákově rumáky. Nezaložíme si diskuzi o dortech? Že by jsme se inspirovali navzájem Tak dortík jsem už vložila....bohužel teda bez marcipánových ozdůbek. Tak třeba jindy
lase
(upraveno)
19. 5. 2006, 11:26
@andílek pavla
Pavli, tak jsem mrkla k Vám do alba na ty dorty a je to nádhera. Jste moc šikovná. Moc se mi líbil hlavně ten dort ke křtinám, velice jemný, super. Moc Vás chválím
luciasanta
(upraveno)
14. 5. 2006, 0:15
Dobrý večer Leničko, taky jsem dřív dělávala z falešnéh marcipánu ozdůbky na dorty, ale poslední dobou se mi nikdy těsto pořádně nepovedlo, tak jsem na domácí přípravu marcipánu rezignovala. Vy ale opravdu používáte jen cukr a suš. mléko? A suš. mléko má být jaké (plnotučné, polotučné, dětský sunar)? A ten bílek tam dáváte jak - smícháte cukr s mlékem a přidáváte po troškách bílek? Prosím o přesné popsání. Děkuji mockrát - ta panenka na dortu, resp. to řešení šatiček (pokud je to váš výtvor) je opravdu moc hezké a nápadité. Jste moc šikovná ! Díky za zodpovězení mých otázek. Lucka
Maggica
(upraveno)
16. 5. 2006, 9:29
@luciasanta
Milá Lucko, je to přesně tak jak píšete. Nejdřív si navážím cukr s mlékem a kápnu tam trochu tresti (cca odhaduji 1/2 kávové lžičky - nebo jak chcete podle vaší chuti). Pak přidávám postupně bílek (moje heslo : rasději míň než víc). Čím víc to propracujete tím líp se Vám s níb bude dělat. Jo a to sušené mléko jsem používala klasické kde je napsáno jen sušené mléko plnotučné a nebo i sušený mléčný nápoj kde do toho ještě něco přidávají ale zase plnotučný!!! Z obou dvou se mi marcipán povedl. Hezký den! PS: Ještě malý detail, používám digitální váhu!!