kuře s rýží v 1 pánvi

Potřebné ingredience
4 kuřecí prsíčka, nejlépe s kůží 500g kvalitní paprikové klobásy1 velkou cibuli, nahrubo nakrájenou 200g rýže typu basmati 500ml drůbežího vývaru 400g tmavých sterilovaných fazolí, scezených a opláchnutých pár snítek tymiánu či ½ lžičky sušeného hrst vypeckovaných zelených oliv sůl a pepř na dochucení
Postup přípravy
1. Velkou silnostěnnou nepřilnavou pánev rozpalte a nasucho v ní opečte porce kuřete, nejprve kůží dolů. Pečte asi osm minut, jednou obraťte.
2. Přisypte plátky klobásy a nechte ji vysmahnout. Pak maso a klobásu vyjměte a osmažte cibuli. Po třech minutách přisypte rýži, dobře promíchejte. Vraťte kuře a klobásu, zalijte vývarem, přidejte fazole, olivy, tymián, osolte a opepřete.
3. Přiklopte, snižte plamen a povařte asi deset minut, aby bylo kuře křehké a rýže uvařená.
Velmi rychlý a vynikající recept, doba přípravy 15-20 minut.
2. Přisypte plátky klobásy a nechte ji vysmahnout. Pak maso a klobásu vyjměte a osmažte cibuli. Po třech minutách přisypte rýži, dobře promíchejte. Vraťte kuře a klobásu, zalijte vývarem, přidejte fazole, olivy, tymián, osolte a opepřete.
3. Přiklopte, snižte plamen a povařte asi deset minut, aby bylo kuře křehké a rýže uvařená.
Velmi rychlý a vynikající recept, doba přípravy 15-20 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé