(recept
si oblíbilo 60 návštěvníků)
Kinder Pingui-přišlo emailem
Potřebné ingredience
Těsto: 6 vajec, 6 PL kryst.cukru, 6PL teplé vody, 6 PL hl.mouky, 2 PL horkého kakaa, 1pr.do peč. Smetanový krém: 5 dl šlehačky (nebo Rama na šlehaní-fialová krabice), 1 PL želatiny, 1 PL teku-tého medu, ½ káv.lž. vanilk.aróma Čokoládový krém:15 dkg čoko na vař., 10 dkg Hery, 1PL vody, 2PL olej
Poleva: 20 dkg čoko na vař., 10 dkg Hery, 3PL oleje, 1PL vody, 1 PL prášk.cukru
Postup přípravy
Těsto: Z přísad upečeme 2 piškoty. Žloutek s cukrem vymícháme do pěny. Pomalu vmícháme vodu a mouku s práškem do peč, potom kakao (čím pomaleji vmícháme kakao, tím je těsto tmavší). Přidáme tuhý sníh z bílkov a pečeme na vymaštěný plech při 200°. Těsto se rychle upeče. Krém: Přísady na smetanový krém rozdělíme na 2 části. Polovinu želatiny namočíme do cca 3PL vody, necháme asi 5 min nabobtnat a pomalu na slabém ohni zahříváme. Vyšleháme šlehačku, pomalu přidáváme rozehřátou želatinu a přilejeme rozpuštěný med. Vyšleháme tuhou šlehačku, kterou naneseme na upečený plát těsta a vložíme na cca 30 min do chladničky. Čokopoleva: Mezitím v páře rozpustíme čokoládu, přidáme Heru a olej a dobře promícháme, aby byla vláčná. Po vychladnutí naneseme na šlehačkový krém a vložíme do chladu. Když je čokoláda mírně stuhnutá, vyšleháme druhou půlku šlehačky s medem a želatinou, naneseme na čokoládu a přikryjeme druhým plátem. Polejeme polevou a necháme stuhnout.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
jitulka78
(upraveno)
11. 4. 2010, 13:02
tak to urcite vyzkousim
lenkaslez
(upraveno)
2. 4. 2010, 20:13
Dnes ho mamka pekla i kinder bueno oba jsou naprosto a to ještě nebyly pořádně ztuhlé ale nešlo odolat
Bylinka1
(upraveno)
31. 3. 2010, 19:26
Ty originál mám strašně ráda,takže tohle bych hnedka vyzkoušela
Ilonáček
(upraveno)
30. 3. 2010, 9:49
calexaci
(upraveno)
30. 3. 2010, 8:47
Tak tyhle řezy vypadají fantasticky