(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
Švýcarky - bule
Potřebné ingredience
kynuté těsto, cukr, skořice, vanilkový cukr, rozpuštěná hera, vajíčko na potření
Postup přípravy
Z těsta vyválíme obdélník, který potřeme rozehřátou herou. Posypu cukrem, skořicí a vanilkovým cukrem. Podél delší strany zaroluju. Nakrájím na "válečky" a v prostřed válečku po delší straně připlácnu těsto v prostřed nožem (špejlí) dolů ke stole. Aby se těsto tak jako rozlezlo:-) Dám na plech s papírem, potřu ušlehaným vajíčkem a peču na 250°C tak asi 7 - 8 minut. Dozlatova.
Krkolomě se to popisuje, ale až budete zkoušet, jistě vám to bude jasné!
Recept mám od známé z Rumunska - tam tomu říkají Bule. Ještě se to dá dělat i s makovou náplní!
Krkolomě se to popisuje, ale až budete zkoušet, jistě vám to bude jasné!
Recept mám od známé z Rumunska - tam tomu říkají Bule. Ještě se to dá dělat i s makovou náplní!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
melony
(upraveno)
27. 7. 2010, 12:09
Perfektní moc děkuji za inspiraci je to správně křupkavé...moc mi to chutná a samo celé rodině
Hepaja
(upraveno)
18. 4. 2010, 22:17
DNES JSEM JE DĚLALA,BYLY MOC DOBRÉ,NESTAČILA JSEM ,ALE JEŠTĚ JE BUDU DĚLAT,MOC DOBRÉ,JÁ JE DĚLALA SKOŘICOVÉ A S OŘECHOVOU NÁPLNÍ
plchotka
(upraveno)
19. 4. 2010, 13:13
@Hepaja
Jsem ráda, že jsem vás inspirovala Jak děláte ořechovou náplň? Zase bych se mohla inspirovat já. Ještě je to moc dobré s makovou
libuseja
(upraveno)
2. 4. 2010, 14:48
u nás spíš známější jako františky http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3505
plchotka
(upraveno)
15. 4. 2010, 15:02
@libuseja
Ilonáček
(upraveno)
29. 3. 2010, 20:14
plchotka
(upraveno)
19. 4. 2010, 13:16
@Ilonáček