(recept
si oblíbilo 18 návštěvníků)
Princesové preclíky
Potřebné ingredience
375g polohrubé mouky, 40g kakaa, 175g cukru, 1 vanilkový cukr, sůl, 1 vejce, 250g studeného másla, čokoládová poleva, oloupané sekané pražené mandle
Postup přípravy
Těsto:
Na vál prosijeme 375g polohrubé mouky a 40g kakaa, doprpstřed uděláme důlek, do kterého vložíme 175g cukru, 1 vanilkový cukr, sůl, 1 vejce. S částí těsta zpravujeme na hustou kaši na kterou nakrájíme 250g studeného másla, překryjeme moukou, směrem od středu rychle všechny přísady zpracujeme na hladké těsto. Z těsta vytvarujeme válečky silné asi jako tužka, nakrájíme na 17cm dlouhé kusy, které složíme do preclíků. Ukládáme na papírem vyložený plech a pečeme v předehřáté troubě.
Elektrická trouba - 175-200°C
Plynová trouba - stupeň 3-4
Doba pečení - 12-15 minut
Hotové vychladlé preclíky potíráme čokoládovou polevou a sypeme oloupanými nasekanými praženými mandlemi
Na vál prosijeme 375g polohrubé mouky a 40g kakaa, doprpstřed uděláme důlek, do kterého vložíme 175g cukru, 1 vanilkový cukr, sůl, 1 vejce. S částí těsta zpravujeme na hustou kaši na kterou nakrájíme 250g studeného másla, překryjeme moukou, směrem od středu rychle všechny přísady zpracujeme na hladké těsto. Z těsta vytvarujeme válečky silné asi jako tužka, nakrájíme na 17cm dlouhé kusy, které složíme do preclíků. Ukládáme na papírem vyložený plech a pečeme v předehřáté troubě.
Elektrická trouba - 175-200°C
Plynová trouba - stupeň 3-4
Doba pečení - 12-15 minut
Hotové vychladlé preclíky potíráme čokoládovou polevou a sypeme oloupanými nasekanými praženými mandlemi
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé