(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Květák po římsku
Potřebné ingredience
1 květák, 1 malý rajčatový protlak, 4 stroužky česneku, petrželka, sůl, pepř, cibule a strouhaný sýr na posypání.
Postup přípravy
Dávám k dobru recept, který zbožňuje celá rodina, i můj partner, který jí jinak ze zeleniny jen cibuli když je s utopencem:)
Dobře opraný květák rozdělíme na růžičky. Na tuku zpěníme drobně nakrájeniou cibuli, přidáme růžičky květáku, vylisovaný česnek a petržel, hned zakápneme vodou, aby česnek nezhořkl. Vše osmahneme, přidáme rajčatový protlak, osolíme, opepříme a dusíme do změknutí (protlak řdíme vodou a postupně přiléváme, šťáva by měla mít spíše barvu do oranžova, než do červena). Na talíři posypeme strouhaným sýrem, nejlépe eidam 30%, podáváme s bramborem.
Pozor!
Pokud nemáte "malý rajčatový protlak", dejte jednu vrchovatou polévkovou lžíci. Už se mi stalo, že jsem tam vyklopila protlaku moc a pak jsem ředila a solila jak vzteklá:) Takže raději méně, ať z toho pak není sladká polívka:)
Dobrou chuť a těším se na odezvu.
Petra
Dobře opraný květák rozdělíme na růžičky. Na tuku zpěníme drobně nakrájeniou cibuli, přidáme růžičky květáku, vylisovaný česnek a petržel, hned zakápneme vodou, aby česnek nezhořkl. Vše osmahneme, přidáme rajčatový protlak, osolíme, opepříme a dusíme do změknutí (protlak řdíme vodou a postupně přiléváme, šťáva by měla mít spíše barvu do oranžova, než do červena). Na talíři posypeme strouhaným sýrem, nejlépe eidam 30%, podáváme s bramborem.
Pozor!
Pokud nemáte "malý rajčatový protlak", dejte jednu vrchovatou polévkovou lžíci. Už se mi stalo, že jsem tam vyklopila protlaku moc a pak jsem ředila a solila jak vzteklá:) Takže raději méně, ať z toho pak není sladká polívka:)
Dobrou chuť a těším se na odezvu.
Petra
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé