(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
pirátská truhla
Potřebné ingredience
na tenhle nápad mě přivedla kamarádka Renata - velký dík *** ořechovo-kakaový korpus ( recept u dříve uvedeného dortu ) ***kakaový krém ***světlý krém - jen máslo + salko ***marcipán podle Zdenky - orion-aero
Postup přípravy
korpusy pečené ve dvou várkách
spodní část - z 5 vajec
na menší plech o velikosti 30x26cm
rozkrojila jsem na poloviny a ty pak položila na sebe - každou se mi podařilo prokrojit, takže bylo 3x promazáno krémy na střídačku
víko - ze 6 vajec
rozdělené do srnčího hřbetu ( 30x11x6cm výška )
a formy na biskupský chlebíček - hranatá (25x11x7cm )
část ze srnčího hřbetu jsem ořízla na potřebnou délku - tj 26 cm
korpus z biskupáku jsem seřízla na stejnou délku a rozkrojila podélně na menší půlku - aby se dal umístit mezi poloviny srnčího hřbetu - včetně krému
výsledek musí pasovat na spodní díl!
no a pak už jen klasické šílení při potahování marcipánem, zdobení, výroba klíče, ucha na víku, uší na boky...
dozdobené čokoládovými penízky, korálkovými náhrdelníky, želé bombony místo drahokamů....
naskládat jen na kraj, přiklopit víkem, na jedné straně leží pěkně na spodní části, druhá strana je podložená těmi ozdobami, takže v pohodě držela
ad klíč - marcipán je na špejli, aby šel napíchnout do dortu
spodní část - z 5 vajec
na menší plech o velikosti 30x26cm
rozkrojila jsem na poloviny a ty pak položila na sebe - každou se mi podařilo prokrojit, takže bylo 3x promazáno krémy na střídačku
víko - ze 6 vajec
rozdělené do srnčího hřbetu ( 30x11x6cm výška )
a formy na biskupský chlebíček - hranatá (25x11x7cm )
část ze srnčího hřbetu jsem ořízla na potřebnou délku - tj 26 cm
korpus z biskupáku jsem seřízla na stejnou délku a rozkrojila podélně na menší půlku - aby se dal umístit mezi poloviny srnčího hřbetu - včetně krému
výsledek musí pasovat na spodní díl!
no a pak už jen klasické šílení při potahování marcipánem, zdobení, výroba klíče, ucha na víku, uší na boky...
dozdobené čokoládovými penízky, korálkovými náhrdelníky, želé bombony místo drahokamů....
naskládat jen na kraj, přiklopit víkem, na jedné straně leží pěkně na spodní části, druhá strana je podložená těmi ozdobami, takže v pohodě držela
ad klíč - marcipán je na špejli, aby šel napíchnout do dortu
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
cherba
(upraveno)
29. 3. 2010, 9:20
pěkná truhla
jazavka
(upraveno)
28. 3. 2010, 8:52
jazavka
(upraveno)
28. 3. 2010, 8:51
tadeas12
(upraveno)
27. 3. 2010, 23:34
Nádhernej a líbil se i u nás doma a můj skoro 18 synáček by ho prej chtěl taky.
darinka30
(upraveno)
27. 3. 2010, 22:20
posren
(upraveno)
27. 3. 2010, 20:33
Paráda!!!!
Ilonáček
(upraveno)
27. 3. 2010, 20:30