Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Tukožroutská polévka

0.0
Tukožroutská polévka

Potřebné ingredience

PŘED VYLEPŠENÍM:
1 malá hlávka zelí,
5 cibulí,
4 rajčata,
2 velké papriky,
zeleninový bujón,
pepř,
sůl,
4 litry vody,
celerová (zdroj celerové natě z receptu: Krabí salát z celerové remulády) nebo petrželová nať.

MOJE VYLEPŠENÍ:
odebrala jsem 1 litr vody,
kus sádla na opečení cibulky,
masox,
provensálské bylinky (mohou být i italské, hlavně aby tam byla saturejka a tymián),
1 lžíce vinného octa bílého nebo i vína, toho může být víc,
na 1 porci krajíc chleba,
mozzarella (né ve vodě).

Postup přípravy

Všechny ingredience před vylepšením nakrájíme na velké kusy nahážeme do hrnce, opepříme, osolíme a zalijeme 4 litry vody se zeleninovým bujónem. Až je vše měkké přidáme celerovou nebo petrželovou nať a PODÁVÁME.

Když jsem si přečetla ingredience v receptu a postup, tak mě to zaujalo, ale řekla jsem si to je o ničem. Najednou to se mnou začlo mlátit a už to jelo:
Nakrájela jsem si cibule na velké kusance (dle velikosti cibule na 6 až 8 kusů), rozehřála jsem tuk v hrnci a jala se opékat cibulku. Cibulku jsem opékala do doby než zesklovatěla a začal se dělat na dně hrnce hnědý povlak, jak se to připalovalo. Nalila jsem dva litry vody a vhodila jednu kostku masoxu od Vitany a jednu kostku zeleninového bujónu ze zdravé výživy (na obalu je spoustu nápisů německy), přisypala provensálské byliny, namlela pepř, vlila ocet, osolila a připoklila.
Začala jsem krájet zelí, též na větší kusy. Sem tam jsem nadzvedla pokličku a zamíchala. Až se začla dělat trošičku pěna a vypadalo to, že se bude vařit voda, dala jsem zelí a přilila zbývající litr vody.
Teď nastal čas na krájení papriky. Tu také na velké kusy a po pěti až 10 minutách do hrnce s polévkou. Nakonec zbyla rajčata. Ty jsem postavila na bubáka a nakrájela naplátky, které jsem dala už do hotové polévky, aby se moc nerovařili, ale ještě chviličku vaříme.
Nakonec dáme celerovou nať a už nevaříme.

Doporučená příloha:
K VYLEPŠENÉ: Na dno talíře dáme krajíc černého chleba pokrytý vrstvou mozzarelly a zalít polévkou.

Původní kuchyní tohoto receptu je Spojené státy americké
Autorem receptu je DanaJ

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Calimerka 1. 11. 2007, 23:31
no, vylepšení je to sice dobré, ale tato "vylepšená" polévka již není tukožroutská - dietní ;-)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie