(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Tukožroutská polévka
Potřebné ingredience
PŘED VYLEPŠENÍM:
1 malá hlávka zelí,
5 cibulí,
4 rajčata,
2 velké papriky,
zeleninový bujón,
pepř,
sůl,
4 litry vody,
celerová (zdroj celerové natě z receptu: Krabí salát z celerové remulády) nebo petrželová nať.
MOJE VYLEPŠENÍ:
odebrala jsem 1 litr vody,
kus sádla na opečení cibulky,
masox,
provensálské bylinky (mohou být i italské, hlavně aby tam byla saturejka a tymián),
1 lžíce vinného octa bílého nebo i vína, toho může být víc,
na 1 porci krajíc chleba,
mozzarella (né ve vodě).
Postup přípravy
Všechny ingredience před vylepšením nakrájíme na velké kusy nahážeme do hrnce, opepříme, osolíme a zalijeme 4 litry vody se zeleninovým bujónem. Až je vše měkké přidáme celerovou nebo petrželovou nať a PODÁVÁME.
Když jsem si přečetla ingredience v receptu a postup, tak mě to zaujalo, ale řekla jsem si to je o ničem. Najednou to se mnou začlo mlátit a už to jelo:
Nakrájela jsem si cibule na velké kusance (dle velikosti cibule na 6 až 8 kusů), rozehřála jsem tuk v hrnci a jala se opékat cibulku. Cibulku jsem opékala do doby než zesklovatěla a začal se dělat na dně hrnce hnědý povlak, jak se to připalovalo. Nalila jsem dva litry vody a vhodila jednu kostku masoxu od Vitany a jednu kostku zeleninového bujónu ze zdravé výživy (na obalu je spoustu nápisů německy), přisypala provensálské byliny, namlela pepř, vlila ocet, osolila a připoklila.
Začala jsem krájet zelí, též na větší kusy. Sem tam jsem nadzvedla pokličku a zamíchala. Až se začla dělat trošičku pěna a vypadalo to, že se bude vařit voda, dala jsem zelí a přilila zbývající litr vody.
Teď nastal čas na krájení papriky. Tu také na velké kusy a po pěti až 10 minutách do hrnce s polévkou. Nakonec zbyla rajčata. Ty jsem postavila na bubáka a nakrájela naplátky, které jsem dala už do hotové polévky, aby se moc nerovařili, ale ještě chviličku vaříme.
Nakonec dáme celerovou nať a už nevaříme.
Doporučená příloha:
K VYLEPŠENÉ: Na dno talíře dáme krajíc černého chleba pokrytý vrstvou mozzarelly a zalít polévkou.
Původní kuchyní tohoto receptu je Spojené státy americké
Autorem receptu je DanaJ
Když jsem si přečetla ingredience v receptu a postup, tak mě to zaujalo, ale řekla jsem si to je o ničem. Najednou to se mnou začlo mlátit a už to jelo:
Nakrájela jsem si cibule na velké kusance (dle velikosti cibule na 6 až 8 kusů), rozehřála jsem tuk v hrnci a jala se opékat cibulku. Cibulku jsem opékala do doby než zesklovatěla a začal se dělat na dně hrnce hnědý povlak, jak se to připalovalo. Nalila jsem dva litry vody a vhodila jednu kostku masoxu od Vitany a jednu kostku zeleninového bujónu ze zdravé výživy (na obalu je spoustu nápisů německy), přisypala provensálské byliny, namlela pepř, vlila ocet, osolila a připoklila.
Začala jsem krájet zelí, též na větší kusy. Sem tam jsem nadzvedla pokličku a zamíchala. Až se začla dělat trošičku pěna a vypadalo to, že se bude vařit voda, dala jsem zelí a přilila zbývající litr vody.
Teď nastal čas na krájení papriky. Tu také na velké kusy a po pěti až 10 minutách do hrnce s polévkou. Nakonec zbyla rajčata. Ty jsem postavila na bubáka a nakrájela naplátky, které jsem dala už do hotové polévky, aby se moc nerovařili, ale ještě chviličku vaříme.
Nakonec dáme celerovou nať a už nevaříme.
Doporučená příloha:
K VYLEPŠENÉ: Na dno talíře dáme krajíc černého chleba pokrytý vrstvou mozzarelly a zalít polévkou.
Původní kuchyní tohoto receptu je Spojené státy americké
Autorem receptu je DanaJ
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
![Avatar](https://img-new.mimibazar.cz/s/bc/0/200506/10/b7507-1588753213.jpg)
Calimerka
(upraveno)
1. 11. 2007, 23:31
no, vylepšení je to sice dobré, ale tato "vylepšená" polévka již není tukožroutská - dietní
![;-)](http://img-new.mimibazar.cz/h/bc/i/18.gif)