Ondráš alias slezský řízek
Potřebné ingredience
Brambory (+ se může přidat cuketa), vajíčko, mléko, mouka, česnek, sůl, kmín, majoránka, příp. i slanina + maso (u nás kuřecí řízky, mohou být i vepřové nebo třeba uzená krkovička)
Postup přípravy
Brambory před umícháním těsta posolit a slít přebytečnou vodu, kterou pustí, pak vmíchat zbytek surovin. Množství: brambor přiměřeně :-))), soli přiměřeně, mléka (horkého) pár lžic, česneku přiměřeně až hodně, majoránky a kmínu hodně, vajíčko jedno, slanina nepovinná, mouky raději málo, po zamíchání se uvidí, jestli je třeba přisypnout. Maso je rozřezané velmi nateňučko, rozklepané a okořeněné, protože je takhle připravené a kuřecí, nemusím ho předsmažovat, stihne se udělat spolu s těstem.
Rozpálit olej a přidat trošku těsta, rozhňácnout co nejvíc naplacato a nahoru položit maso. Placky raději menší, líp se dělají a navíc je jídlo velmi syté.
Zaplácnout maso troškou těsta shora
Je-li bramborák zespodu zlatý, otočit a dodělat (důkladně).
Podávat ideálně s míchaným zeleninovým salátem (anebo aspoň nějakým :-)).
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé