Zobrazit přihlášovací formulář

Saláty, zálivky

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Ne úplně zdravý, ale za to úplně skvělý salát !!!

0.0
Ne úplně zdravý, ale za to úplně skvělý salát !!!

Potřebné ingredience

čínské zelí, cibule a přísady: voda, sůl, cukr, ocet, mletý pepř, olivový olej a Maggi (tekuté dochucovadlo).

Postup přípravy

Čínské zelí omyjeme, vykrájíme košťály a nakrájíme na menší kousky. Stejně tak i menší cibulku nakrájíme na malinké kousíčky a spolu se zelím dáme do misky. Uděláme klasickou zálivku přibližně z 2-3 dc vody + mletý cukr + sůl + ocet + trošička ml. pepře a pár kapek olivového oleje). Až se nám zdá zálivka dobrá, nalejeme ji na salát a přidáme dle chuti tekuté dochucovadlo Maggi. To dá salátu zcela originální chuť :).

Pro vyznavače zdravé výživy tam Maggi samozřejmě být nemusí, ale pokud občas rádi zhřešíte, zkuste tento recept :). Je to obkoukané z jedné restaurace, kde na tento salát chodilo velké množství lidí a kde byl velmi vyhledávaným ;-). Zkuste poprvé třeba maggi přidat jen do odebraného menšího množství salátu a uvidíte, jestli vám bude taky tak chutnat :).

Je to prostě taková chuťovka, do které se dá přidat např. ještě Tabasco, chilli apod., pokud máte rádi výrazně ostřejší chutě a nebo se dá udělat bez Maggi a bez pepře a pak je tento salátek vhodný i pro děti. Ale pozor u malých dětí může čínský salát působit nadýmavě, takže opatrně !!!

Dospělákům přeji dobrou chuť :)) !!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie