(recept
si oblíbilo 8 návštěvníků)
Brokolicové karbenátky
Potřebné ingredience
1 brokolici, 2 vejce, sůl, pepř, 5 dkg eidamu, 5 dkg slaniny, 1 menší cibule, strouhanka, olej
Postup přípravy
Brokolici rozebrat na růžičky a uvařit ve slané vodě. Potom rozmačkat, osolit, opepřit, přidat vejce. Na rozpálené pánvi lehce opražíme slaninu na kousíčky a potom k ní přidáme i cibulku nakrájnou. Lehce osmahneme jen co se cibulka zezlátne. Potom slaninu s cibulí přidáme k brokolici a vše dobře promícháme. Zahustíme strouhankou aby šly z hmoty tvořit karbenátky. Ty po vytvarování ještě obalíme ve strouhance. Smažíme v rozehřátem oleji dozlatova.
obalené
smažíme
sušíme
papáme :o)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Pesinka
(upraveno)
10. 7. 2011, 10:44
Miluju brokolici na jakýkoliv způsob,vyzkouším,určo to je bašta A z p.Rettigové si těžkou hlavu nedělejte Kdyby člověk hleděl jen na vitamíny a né co mu chutná,chroupali bychom vše syrové jako králici
jusinka
(upraveno)
2. 7. 2011, 11:40
Výborné, děkuji za recept . Jen doporučuji tu slaninu předem neškvařit, díky tepelné upravě při smažení karbanátku krásně pustí šťávu (tuk ) a pak je to obzvlášť dobrota
Rettigová
(upraveno)
24. 3. 2010, 22:41
v hrobě se obracím, kde jsou původní vitamíny,blé...
pitruska82
(upraveno)
25. 3. 2010, 13:31
@Rettigová
pitruska82
(upraveno)
25. 3. 2010, 13:32
@pitruska82
Pro mě za mě si ji chroupejte, Rettigová, třeba syrovou :o))))
chalupnicka
(upraveno)
24. 3. 2010, 17:49
Vlasta33
(upraveno)
24. 3. 2010, 15:47
Moc dobrý znám..