Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbilo 14 návštěvníků)

Dort RAFFAELO

0.0
Dort RAFFAELO

Potřebné ingredience

100g kokosových hoblinek, 125g másla či rostliného tuku (hera)125g cukru1 sáček vanilkového cukru4 vejce100g polohrubé mouky1 lžíci prášku do pečiva1 konzervu (425g) meruňkového kompotu18 kuliček dezertu RAFAELLO75g meruňkové zavařeniny3 kelímky smetany na šlehánípřípadně 2 sáčky ztužovače šlehačkypergamenový papír

Postup přípravy

Na pánvy pez tuku opražíme až do zlatova kokosové hoblinky. Vyjmeme je a necháme je zchladnout. Tuk, cukr a vanilkový cukr utřeme do pěny. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vmícháme jeden po druhým do pěny.Smícháme mouku s práškem do pečiva a kokosem a rovněž vmícháme. Potom do těsta přidáme opatrně ušlehaný sníh z bílků.
Dortovou formu o průměru cca 26 cm vyložíme pergamenovým papírem, naplníme těstem a uhladíme. V předehřáté troubě o teplotě 175°C (plyn stupeň 2 ) pečeme zhruba 30 minut. Korpus necháme vychladnout, uvolníme z formy a vyklopíme na dortový podnos.
Dáme okapat meruňky. Dvě nakrájíme na plátky. Čtyři kuličky RAFAELLO přepůlíme a necháme si na ozdobení, zbytel nakrájíme na drobno. Zahřejeme marmeládu a potřeme korpus i s bočním okrajem. Na povrch rozdělíme půlky meruněk. Dort uzavřeme kruhem. Z 500 g smetany ušleháme tuhou šlehačku, do které můžeme přidet ztužovač. Vmícháme kousky RAFAELLA a krém rozetřeme na meruňky. Odstraníme dortový kruh. Zbytek smetany ušleháme. Dort nakonec ozdobíme kopečky husté šlehačky, plátky meruněk, zbylými kokosovými hoblinkami a půlkami RAFAELLA.

Recept sice na první pohled vypadá složitěji, ale věřte, že není.
Je opravdu moooc dobrý.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Mirčča 10. 10. 2007, 16:00
Vypadá úúúúúúúúúúúúúúúúúúžasně hned si napišu recept a o víkendu jdu péct. (^) (^) (^)

Podobné recepty

Vybrané nabídky