(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
Medovník (nebe v hubě)
Potřebné ingredience
TĚSTO: 500g hladké mouky, 200g moučkového cukru, 2 vejce, 200g másla, 2 lžíce medu, 2 lžičky sody smícháme se 2 lžičkami mléka. SMĚS: 350 g nasekaných ořechů , 80g cukru, 120g másla, 3 lžíce medu. KRÉM: ( kaše -3dcl mléka, 1,5 lžíce hl. mouky, 1,5 lžíce solamylu, 100g cukru ) + 250g másla, vanilkový cukr , 0,5 kg tvarohu ve vaničce (polotučný) Na promazání: rum ,meruňkovou marmeládu (nemusí být ,ale nedávat moc - špatně se pak krájí ,protože placky ujíždí)
Postup přípravy
Těsto: Z toho všeho zaděláme těsto, rozdělíme jej na 2 poloviny a rozválíme na plechy (válela jsem rovnou na pečícím papíře). Jednu placku ihned pečeme 10-15min na 175*C (horkovzdušná trouba s ventilátorem) na druhou placku naskládáme směs.
Směs: Tuto směs dáme na pánev a osmažíme dozlatova. Ještě TEPLOU směs nanést na druhou neupečenou placku. Směs nesmí vychladnout, jinak ztvrdne a nejde s ní nic udělat. Placku s ořechy pečeme rovněž 10-15min na 175*C (horkovzdušná trouba s ventilátorem).
Krém: - uvařit kaši a nechat vychladit ,pak postupně přimíchávat do 250g másla s vanilkovým cukrem a 0,5 kg tvarohu ve vaničce
První upečenou a vychlazenou placku postříkáme rumem (cca 1 - 1 a 1/2 dcl) necháme vsáknout, poté natřít marmeládou a krémem, přiložíme druhým upečeným plátem (s ořechy). Necháme uležet pod potravinovou fólií do druhého dne (raději více).
Placky je třeba nechat vychladit, pak jsou pěkně tuhé a jde s nimi manipulovat. Placka s rumem zůstává na plechu.
Směs: Tuto směs dáme na pánev a osmažíme dozlatova. Ještě TEPLOU směs nanést na druhou neupečenou placku. Směs nesmí vychladnout, jinak ztvrdne a nejde s ní nic udělat. Placku s ořechy pečeme rovněž 10-15min na 175*C (horkovzdušná trouba s ventilátorem).
Krém: - uvařit kaši a nechat vychladit ,pak postupně přimíchávat do 250g másla s vanilkovým cukrem a 0,5 kg tvarohu ve vaničce
První upečenou a vychlazenou placku postříkáme rumem (cca 1 - 1 a 1/2 dcl) necháme vsáknout, poté natřít marmeládou a krémem, přiložíme druhým upečeným plátem (s ořechy). Necháme uležet pod potravinovou fólií do druhého dne (raději více).
Placky je třeba nechat vychladit, pak jsou pěkně tuhé a jde s nimi manipulovat. Placka s rumem zůstává na plechu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
23. 3. 2010, 16:59