Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbili 2 návštěvníci)

Jahodový skřítek

0.0
Jahodový skřítek

Potřebné ingredience

Rozpis na 12.řezů/ forma 21 cm/: 6 vajec 220 g cukru krystal 260 g hladké mouky ½ sáčku PRDOPEČe 30 ml vody 40 ml oleje Tuk a hrubá mouka na formu Na náplň a dohotovení: 400 ml smetany ke šlehání 150 g másla 200 g čokolády na vaření 60 g cukru moučky 300 g jahod 1 sáček dortového želé 220 g marcipánu Zelené potrav.barvivo Cukr moučka na vál 120 g hoblinek z vílé čokolády /dělala jsem na struhadle/ 2 borůvky

Postup přípravy

Vejce ušlehejte s cukrem do pěny. Zlehka vmíchejte mouku s kypřícím práškem, vodu, olej.
Těsto nalijte do vymazané a vysypané formy. Pečte ve středně vyhřáté troubě při 180°C, zhruba 40 minut. Hotový korpus uvolněte z formy a nechte vychladnout.
Zatím připravte náplň. 250 ml smetany nalijte do rendlíku a svařte. Odstavte ji z plotny a vložte do ní nalámanou čokoládu na vaření. Míchejte, dokud se nerozpustí a krém mírně nevychladne. Uložte jej do chladničky a nechte aspoň 3-4 hodiny tuhnout.
Změklé máslo vyšlehejte s cukrem do pěny a opatrně k ní přimíchejte vychladlý čokoládový krém.
Korpus seřízněte do tvaru srdce a vodorovně rozkrojte na tři části. Slepte je připravenou náplní a nechte ztuhnout.
Očištěné, omyté jahody nakrájejte na plátky a naskládejte na dort. Potřete je dortovým želé připraveným dle návodu na obalu. Zbylou smetanu /150ml/ vyšlehejte a potřete strany dortu.
Uložte jej do chladu.
Malý kousek marcipánu dejte stranou. Do zbylého marcipánu zapracujte zelené barvivo a na pracovní desce posypané moučkovým cukrem jej rozválejte na plát silný asi 4mm. Vykrojte tvar zelené čepičky /okvětní lístky jahody/, položte přes širší stranu dortu a přitiskněte ke stranám. Přidělejte marcipánovou stopku.
Strany dortu potřete šlehačkou, posypejte čokoládovými hoblinkami. Nakonec skřítkovi vytvarujte ze zbylého marcipánu bílé oči do kterých vtiskněte borůvky.
Dort nechte ztuhnout.

Tento recept je z časopisu od paní Bradáčové z Vrbky a je skutečně moc dobrý.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Markulena 17. 7. 2010, 20:46
vypadá to dobře a recept zní taky skvěle, asi ho budu muset vyzkoušet :-) :-) :-) :-)
zdenda8 3. 5. 2010, 21:11
Mňamky tak ten je k nakousnutí (zajic) (zajic) (zajic) (zajic),hned bych si dala ,-) ,-). (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
blanuse 15. 6. 2010, 20:26
@zdenda8 Díky moc (mamca)
cherba 24. 3. 2010, 7:23
(clamp) (clamp) (^) (clamp) (clamp)
Ilonáček 23. 3. 2010, 17:03
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
branča 23. 3. 2010, 12:44
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
gonzar 22. 3. 2010, 23:24
Hezký skřítek. (Y) (Y) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp) (F)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie