(recept
si oblíbilo 19 návštěvníků)
Zbojnický špaček s bramborovým knedlíkem
Potřebné ingredience
Vepřovou plec 4 plátky,plátky anglické slaniny,česnek-3 stroužky,sůl,pepř,kysané zelí,kmín,cukr,sůl,cibuli,,sádlo.
Postup přípravy
Nejdříve si podusíme zelí na troše sádla osmažíme cibulku ,přidáme kysané zelí,sůl,kmín trochu cukru aby nebylo tak kyselé a dusíme do měkka.Necháme vychladnout.
Plátky z plece si osolíme ,opepříme,potřeme česnekem na každý položíme plátek anglic.slaniny a hromádku zelí a svineme do závitku , spíchneme-aby se nám nerozpadl-já používám skřipce na ptáčky-obalíme v hl.mouce a osmahneme na troše sádla,přidáme cibuli nahrubo krájenou a dáme péci do trouby.Pečeme zhruba asi 1 hodinu-vyndáme z touby do šťávy přidávám trochu jíšky instant.a povařím a podávám s bramborovými knedlíky-ty máme nejraděj sáčkové z alberta jsou pěkně žluťoučké.
Plátky z plece si osolíme ,opepříme,potřeme česnekem na každý položíme plátek anglic.slaniny a hromádku zelí a svineme do závitku , spíchneme-aby se nám nerozpadl-já používám skřipce na ptáčky-obalíme v hl.mouce a osmahneme na troše sádla,přidáme cibuli nahrubo krájenou a dáme péci do trouby.Pečeme zhruba asi 1 hodinu-vyndáme z touby do šťávy přidávám trochu jíšky instant.a povařím a podávám s bramborovými knedlíky-ty máme nejraděj sáčkové z alberta jsou pěkně žluťoučké.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
melony
(upraveno)
24. 3. 2010, 17:35
to vypadá krásně....mám v plánu to vyzkoušet...jen co koupím plecko
žabada
(upraveno)
23. 3. 2010, 6:28
Už mám Pavlovův reflex vypadá to mňamkově
Pipotka
(upraveno)
22. 3. 2010, 12:37
Alenko, vypadá to krásně, já to ale znám s názvem záhorácký závitek
žabada
(upraveno)
23. 3. 2010, 6:30
@Pipotka
Ten dělali u nás v závodní jídelně, ale byl z bůčku a šťávička tak tmavá nebyla, ale byl mooooc dobrý
chalupnicka
(upraveno)
23. 3. 2010, 8:19
@žabada
Ta šťávička ztmavne výpekem ale také tím,že ji nakonec zahustím tou tmavou instatní jíškou-tím dostane taky tu barvičku-ale pozor-přiměřeně.
Pipotka
(upraveno)
23. 3. 2010, 7:58
@žabada
Každý kuchař vaří jinak
chalupnicka
(upraveno)
22. 3. 2010, 20:29
@Pipotka
Jiřinko-je to možné ale já tento receptík mám ve svých pod Zbojnickým špačkem-z nějaké starší kuchařky.nedělal se náhodou Záhorák z bůčku?Zdravím Alena
Pipotka
(upraveno)
22. 3. 2010, 21:46
@chalupnicka
Dělal, je možné i z plece, či jiné vepřové. Pak je Zbojnický skřivan a Luhačovický špaček. Ale vypadá to fakt náramě aspoň mám další inspiraci co uvařit o víkendu