(recept
si oblíbilo 22 návštěvníků)
Utopenci
Potřebné ingredience
cca 1kg špekáčků,4 velké cibule,ocet,voda,sůl,cukr.
Postup přípravy
špekáčky nakrájíme na půlky a ty natřikrát nakrojíme nahoře,cibuli na půl kolečka,naskládáme do sklenic,aby byly špekáčky proloženy cibulí.Uděláme si lák:voda+ocet,sůl a cukr-smíchat,chuť podle toho jak máte rádi,já spíš kyselé,tím zaleje až po okraj špekáčky ve sklenicích.Hotovo,necháme co nejdéle uležet.Tak týden stačí.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
rtutovka
(upraveno)
12. 7. 2011, 10:59
Vypadají dobře, hned je zkusím. Hledala jsem recept bez použití hořčice, s tou mi utopenci vůbec nechutnají.
Lenicka6
(upraveno)
12. 7. 2011, 17:26
@rtutovka
karion
(upraveno)
27. 3. 2010, 22:33
vypadají super musí být i dobré chci se zeptat ten lák vaříte a pak zalejete vychladlým díky
Lenicka6
(upraveno)
28. 3. 2010, 11:12
@karion
Renatko nevařím!!!Je to taková rychlá jednoduchá a přitom dobrá verze lepší je možná ty špekáčky oloupat,tentokrát jsem zapoměla už je jedna sklenice pryč