(recept
si oblíbilo 24 návštěvníků)
Jablková rýže
Potřebné ingredience
500g rýže, 4 větší jablka, 2 lžíce másla, na špičku nože skořice, 5 celých hřebíčků, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžíce omytých rozinek, špetka soli, moučkový cukr
Postup přípravy
Rýži uvaříme obvyklým způsobem se špetkou soli, van. cukrem a celými hřebíčky, které po uvaření vyjmeme. Jablka oloupeme, vykrájíme, nakrájíme na kostičky a dáme na rozehřáté máslo dusit na 4 minuty. Přidáme skořici, rozinky a 2 minuty prohříváme. Pak k ovoci přidáme horkou rýži a zakryté ještě minutu zahříváme. Na talíři můžeme dosladit moučkovým cukrem.
DOBROU CHUŤ!!!
DOBROU CHUŤ!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
bakyka
(upraveno)
21. 11. 2014, 21:25
jééé, to znám, dělám často, když mě honí mlsná na sladký oběd a nechce se mi patlat s rýžovým nákypem je to moc dobré, můžou se použít taky meruňky nebo švestky, ale s jablíčky je to nejlepší
kokoska24
(upraveno)
21. 11. 2014, 15:17
Rýži vaříte ve vodě nebo mléce? Děkuji za odpověď.
MíšaC
(upraveno)
21. 11. 2014, 17:30
@kokoska24
Ve vodě. Výsledkem by měla být normálně sypká, nebo jen lehce "rozvařená" rýže (já používám parboild, ta zůstává spíš sypká). Nejedná se prostě o kaši.
s-arka
(upraveno)
21. 11. 2014, 14:49
Tak tohle vyzkouším Rýžovou kaši nemusím, ale tohle vypadá lákavě a jednoduše