Zobrazit přihlášovací formulář

Sladká jídla

Přidat recept
(recept si oblíbilo 24 návštěvníků)

Jablková rýže

0.0
Jablková rýže

Potřebné ingredience

500g rýže, 4 větší jablka, 2 lžíce másla, na špičku nože skořice, 5 celých hřebíčků, 1 sáček vanilkového cukru, 1 lžíce omytých rozinek, špetka soli, moučkový cukr

Postup přípravy

Rýži uvaříme obvyklým způsobem se špetkou soli, van. cukrem a celými hřebíčky, které po uvaření vyjmeme. Jablka oloupeme, vykrájíme, nakrájíme na kostičky a dáme na rozehřáté máslo dusit na 4 minuty. Přidáme skořici, rozinky a 2 minuty prohříváme. Pak k ovoci přidáme horkou rýži a zakryté ještě minutu zahříváme. Na talíři můžeme dosladit moučkovým cukrem.

DOBROU CHUŤ!!!

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

bakyka 21. 11. 2014, 21:25
(clamp)jééé, to znám, dělám často, když mě honí mlsná na sladký oběd ,-)a nechce se mi patlat s rýžovým nákypem ,-)je to moc dobré, můžou se použít taky meruňky nebo švestky, ale s jablíčky je to nejlepší (clamp)
kokoska24 21. 11. 2014, 15:17
Rýži vaříte ve vodě nebo mléce? Děkuji za odpověď.
MíšaC 21. 11. 2014, 17:30
@kokoska24 Ve vodě. Výsledkem by měla být normálně sypká, nebo jen lehce "rozvařená" rýže (já používám parboild, ta zůstává spíš sypká). Nejedná se prostě o kaši.
s-arka 21. 11. 2014, 14:49
Tak tohle vyzkouším (Y) (Y) (Y) Rýžovou kaši nemusím, ale tohle vypadá lákavě a jednoduše |:o) |:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie