(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
výborný moučník s pudinkem a zakysanou smetanou
Potřebné ingredience
najdete u mě v receptech, opravdu výborný
..
...
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Korpus:
4 ksvejce
150 gkrupicového cukru
160 ghladké mouky
4 PLoleje
1 lžičkakypřícího prášku
Jablečná náplň:
0.5 kgoloupaných jablek
80 gkrupicového cukru
1 ksvanilkový pudink
300 mlvody
Horní vrstva:
1 kstvaroh v kostce
1 ksšlehačka
dle chuticukr
POSTUP PŘÍPRAVY
Žloutky oddělíme od bílků. Bílky vyšleháme, přidáme cukr a šleháme do pevné lesklé pěny. Zašleháme žloutky, olej a nakonec zlehka mouku smíchanou s kypřícím práškem.
Vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme při 170 °C dorůžova, asi 20 min.
Jablka pokrájíme na malé kousky, dáme do hrnce, zalijeme polovičním množstvím vody a 5 minut povaříme. Ve zbylé vodě rozmícháme pudink a cukr a vlijeme k jablkům. Povaříme do zhoustnutí.
Ihned nalijeme na upečený korpus a necháme zcela vychladit.
Tvaroh smícháme s cukrem a ušlehanou šlehačkou. Naneseme opatrně na vychlazenou jablečnou náplň. Můžeme posypat skořicí nebo čokoládou. Vychladíme a podáváme.
Korpus:
4 ksvejce
150 gkrupicového cukru
160 ghladké mouky
4 PLoleje
1 lžičkakypřícího prášku
Jablečná náplň:
0.5 kgoloupaných jablek
80 gkrupicového cukru
1 ksvanilkový pudink
300 mlvody
Horní vrstva:
1 kstvaroh v kostce
1 ksšlehačka
dle chuticukr
POSTUP PŘÍPRAVY
Žloutky oddělíme od bílků. Bílky vyšleháme, přidáme cukr a šleháme do pevné lesklé pěny. Zašleháme žloutky, olej a nakonec zlehka mouku smíchanou s kypřícím práškem.
Vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a upečeme při 170 °C dorůžova, asi 20 min.
Jablka pokrájíme na malé kousky, dáme do hrnce, zalijeme polovičním množstvím vody a 5 minut povaříme. Ve zbylé vodě rozmícháme pudink a cukr a vlijeme k jablkům. Povaříme do zhoustnutí.
Ihned nalijeme na upečený korpus a necháme zcela vychladit.
Tvaroh smícháme s cukrem a ušlehanou šlehačkou. Naneseme opatrně na vychlazenou jablečnou náplň. Můžeme posypat skořicí nebo čokoládou. Vychladíme a podáváme.