(recept
si oblíbilo 13 návštěvníků)
Celozrnná jablečná buchta
Potřebné ingredience
200g nahrubo nastrouhaných jablek, 50g rozpuštěného másla, 100g cukru, 1 vejce, 120g celozrnné špaldové hladké mouky bio, 80g polohrubé mouky bio, rozinky, prášek do pečiva bez fosfátů
Postup přípravy
Suroviny dáme v uvedeném pořadí do pekárny a zapneme program DORT, necháme pár minut hnětat, přidáme rozinky a vypneme program DORT. Zapneme program PEČENÍ a pečeme necelou 1 hodinu. Propečení kontrolujeme špejlí.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Holy50
(upraveno)
6. 2. 2010, 13:02
Musím moc a moc pochválit tento recept bzchtička je vláčná a moc dobrá,děkuji za recept
Darina123
(upraveno)
4. 1. 2008, 10:39
Dobrý den Jano, chci zkustit tento Váš recept, ale nemám zkušenosti s práškem do pečiva bez fosfátů. Lze použít i obyčejný? Koupila jsem si v obchodě se zdravou výživou kypřící prášek bez fosfátů bio od firmy Natural. Je to tzv. vinný kámen s jedlou sodou. V návodu se uvádí 20g, tj. půl sáčku, na 0,5kg mouky.. Tak jsem si myslela, že by stačila necelá 1/4 balíčku na Váš recept. Ale nejsem si jistá, zda dávkování platí i u celozrnné mouky. Proto Vás prosím o radu, kolik dáváte PDP Vy a jak lze obecně tento PDP bez fosfátů dávkovat. Za Vaši odpověď předem děkuji. Přeji hezký den. Darina