(recept
si oblíbilo 19 návštěvníků)
Sejkorky - pro ty co je zaujal recept v pořadu Ano,šéfe
Potřebné ingredience
300 g oloupaných, uvařených brambor , 2 lžíce hrubé mouky , 2 vajíčka(oddělit bílky a žloutky),pár lžic mléka,sůl,cukr dle chuti( já dávám 3 lžíce,ale já mám radši méně sladké). Na ozdobu: Med,strouhaný perník a oslazená zakyslá smetana
Postup přípravy
Z nastrouhaných brambor,mouky,žloutků,cukru ,soli a mléka udělejte těsto.Zlehka vmíchejte sníh z obou bílků a za pomocí lžíce tvarujte menší bochánky,které osmažte ve friťáku.
Poté na talíři ozdobte.
Poté na talíři ozdobte.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Cácoška
(upraveno)
19. 3. 2010, 11:39
kolik cukru?
Pet293
(upraveno)
20. 3. 2010, 9:27
@Cácoška
Cukru s dejte každý dle své vlastní chutě.Někdo má radši sladší,jiný méně.Nezapoměňte,že bude oslazená i smetana.Petra
andílek pavla
(upraveno)
19. 3. 2010, 11:13
Tak nevím co je špatně ale já je mám taaaak nasáklé tím olejem že budu doufat že mě z nich nechytne žlučník. Myslela jsem že z toho vznikne něco co měl Polreich na talíři od nich jako zákusek...ale to bylo bílé ne? Uvidím co na to řeknou ještě kluci, ale mě teda nenadchly
Pet293
(upraveno)
20. 3. 2010, 9:30
@andílek pavla
Milá Pavli,sejkorky jsou osmažené do zlatova.To bílé,co jste viděla,to je ta smetana.Jo a když se něco smaženého vyndá na talíř,dává se to na nějaký papírový ubrousek a on ten přebytečný tuk odsaje.Je to úplně stejné,jako když smažíte koblihy,hranolky atd.
Pet293
(upraveno)
18. 3. 2010, 8:21
Děkuji za milé komentáře.Určitě vyzkoušejte,jsou moc dobré.Jakmile je budu opět dělat.Přidám fotky.Petra
vangelis
(upraveno)
17. 3. 2010, 16:30
Budu muset vyzkoušet.
ajkammm
(upraveno)
17. 3. 2010, 16:25
adny1
(upraveno)
17. 3. 2010, 14:01
no kruci pr..l to vypadá ale dobře - slovy šéfa.
geoamona
(upraveno)
17. 3. 2010, 12:33
zrovna jsem to dokoukala a hledala jsem na internetu recept... to by mě nenapadlo, že na něj narazím tady super, díky
PavliBP
(upraveno)
17. 3. 2010, 12:21
super snadné, vcelku rychlé a určitě dobré