Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Švédský koláč

0.0
Švédský koláč

Potřebné ingredience

SUCHÁ SMĚS: 2 hrnky polohrubé mouky 1hrnek cukru krupice (stačí 3/4) 1ks prášek do pečiva - vše smícháme. NÁPLŇ: 3ks tvaroh měkký 3ks celé vejce 1 hrnek cukr krupice(stačí 1/2) 1/2 litru mléka trošku citronové kůry, nebo citrónové šťávy můžeme přidat rozinky, vanil. cukr - vše smícháme v POLOŘÍDKOU HMOTU Tuk - Hera , máslo aj.

Postup přípravy

2 hrnky suché směsi vysypeme na vymaštěný plech (nebo pečící papír který jsme potřeli malou vrstvou nějakého tuku - Hera) : Na tuto vrstvu nalijeme polořídkou hmotu a zasypeme zbytkem suché směsi - na povrch koláče klademe tenké plátky másla nebo Hery cca 80 dkg.
Dáme péci do mírně vyhřáté trouby cca 30 min.(dle receptu)
Já peču 15 min na 150C a pak 250C 20-25 min až tuk na povrchu lehce zhnědne.
Je dobré tuto buchtu připravovat den až dva před podáváním. Přejeme dobrou chuť

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Kristýna234 20. 3. 2010, 14:49
Můžu se zeptat, kde koláč skladujete?Jestli ho nedáváte do ledničky? Děkuji
kitekak 1. 4. 2010, 11:03
@Kristýna234 Je lepší ho dát na 1-2 dny do chladné místnosti. Do lednice koláče nedávám... Mám plech na který se dá přidělat plastové víko tak to dělám do něj a pak to dám třeba do špazu. napište jak se to povedlo. Eva
Ilonáček 19. 3. 2010, 16:58
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie