(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Švédský koláč
Potřebné ingredience
SUCHÁ SMĚS: 2 hrnky polohrubé mouky 1hrnek cukru krupice (stačí 3/4) 1ks prášek do pečiva - vše smícháme. NÁPLŇ: 3ks tvaroh měkký 3ks celé vejce 1 hrnek cukr krupice(stačí 1/2) 1/2 litru mléka trošku citronové kůry, nebo citrónové šťávy můžeme přidat rozinky, vanil. cukr - vše smícháme v POLOŘÍDKOU HMOTU Tuk - Hera , máslo aj.
Postup přípravy
2 hrnky suché směsi vysypeme na vymaštěný plech (nebo pečící papír který jsme potřeli malou vrstvou nějakého tuku - Hera) : Na tuto vrstvu nalijeme polořídkou hmotu a zasypeme zbytkem suché směsi - na povrch koláče klademe tenké plátky másla nebo Hery cca 80 dkg.
Dáme péci do mírně vyhřáté trouby cca 30 min.(dle receptu)
Já peču 15 min na 150C a pak 250C 20-25 min až tuk na povrchu lehce zhnědne.
Je dobré tuto buchtu připravovat den až dva před podáváním. Přejeme dobrou chuť
Dáme péci do mírně vyhřáté trouby cca 30 min.(dle receptu)
Já peču 15 min na 150C a pak 250C 20-25 min až tuk na povrchu lehce zhnědne.
Je dobré tuto buchtu připravovat den až dva před podáváním. Přejeme dobrou chuť
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Kristýna234
(upraveno)
20. 3. 2010, 14:49
Můžu se zeptat, kde koláč skladujete?Jestli ho nedáváte do ledničky? Děkuji
kitekak
(upraveno)
1. 4. 2010, 11:03
@Kristýna234
Je lepší ho dát na 1-2 dny do chladné místnosti. Do lednice koláče nedávám... Mám plech na který se dá přidělat plastové víko tak to dělám do něj a pak to dám třeba do špazu. napište jak se to povedlo. Eva
Ilonáček
(upraveno)
19. 3. 2010, 16:58