Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 19 návštěvníků)

JABLKOVÝ DORT NEPEČENÝ do 15minut hotový

0.0
JABLKOVÝ DORT NEPEČENÝ do 15minut hotový

Potřebné ingredience

1 kg jablek, oloupaných a pokrájených na kostky , 6 lžic krystalového cukru , 2–3 hřebíčky , 2 balíčky vanilkového pudinku v prášku DR.OTEKER NATURAMYL-bez éček ,1 balíček dětských piškotů , 2 lžičky citronové šťávy , * 200 ml smetany ke šlehání při podávání.33%tuku

Postup přípravy

jablka zalijte 200 ml vody, oslaďte, přidejte hřebíčky a citronovou šťávu a přiveďte k varu. Vařte pět minut, vyjměte hřebíček, pak hmotu párkrát projeďte šťouchadlem na brambory tak, aby některá jablka byla rozdrcená a některá ještě pevná. Pudinky rozmíchejte v 400 ml studené vody a vlijte do jablečné směsi. Přiveďte k varu a za stálého míchání vařte dvě minuty. Dortovou formu vypláchněte studenou vodou, vyložte vrstvou piškotů, zalijte třetinou jablečné směsi a stejným způsobem vytvořte další vrstvy. Nechte ztuhnout, vychladnout, opatrně vyklopte a podávejte s čerstvě ušlehanou smetanou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

zykyny 17. 6. 2010, 13:43
Pavlínko, tento dortík si pamatuji ještě z dětství (child10), dlouho jsem na něj sháněla recept. Včera jsem ho tu objevila a už je dobrůdka hotová v lednici (jidlo) (jidlo). Moc moc děkuji a určitě každý dortík zkuste |:o) |:o) |:o). Andrea (hello)
koulovka 23. 6. 2010, 11:47
@zykyny Milá Andrejko,jsem ráda,že i vám chutná.Je to mnamka nejen pro děcka.Je dost lehký,proto u nás dlouho nevydrží (^) (^) Petra (hello) (hello)
Ilonáček 16. 3. 2010, 11:34
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie