(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
Horákovic specialita
Potřebné ingredience
krůtí maso (nebo i vepřové nebo kuřecí), anglická slanina, kabanos, brambory, čínské zelí (možno i obyčejné), cibule
Postup přípravy
Na oleji prudce osmažím neosolené maso (ať se pěkně zatáhne), osolím a okořením (já používám koření na maso pro labužníky (nahrin) a kmín), po chvilce přidám cibuli, anglickou slaninu a kabanos. Není třeba dlouho smažit. Vložím do pekáčku, na maso položím vrstvu na plátky nakrátých brambor (které jsem před tím dala vařit, ale jen jsem je přivedla do varu - na vrch vyplave škrob a hned je přecedím - jsou potom křupkavější, ale není to nutné) opět osolím a okořením, vrstvu čínského zelí a naposledy opět vrstu brambor (osolím a okořením). Dám péct do trouby přikryté při 200-250°C až jsou brambory měkké (většinou je už měkké i maso - raději zkontrolujte). Výborné podávat s nezdravou tatarkou :-) .
1 vrstva
ze spodu
už upečené
takhle jsem vrstvila
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Marci75
(upraveno)
14. 3. 2010, 22:12
Taky bez toho kabanosu - ten nemusím. Ale jinak to vypadá báječně. Vyzkouším
nahlásit
wWendy
(upraveno)
14. 3. 2010, 22:09
na mě je to zbytečně přeplácaný .. nemyslim to zle,jen maso,slanina a kabanos dohromady mi přijde už moc
nahlásit
Dagča
(upraveno)
6. 4. 2010, 18:57
@wWendy
chápu. U nás ale máme domácího uzenáře, který dělá kabanos bezlepkově a skutečně z masa a má výbornou chuť. Klidně se dá kabanos i slanina vynechat a udělat pouze s masem (také jsem zkoušela a je to výborné)
nahlásit