Jahodový dort se želatinou
Potřebné ingredience
Na korpus : 3 vejce, 12 dkg cukr krupice, 12 dkg polohrubé mouka Na zbytek : 4 smetany ke šlehání, želatinové ztužovače Dr. Oëtkra, 450 g jahodové marmelády, 1 ztužovač do šlehačky, dortové želé cukrářské červené, 4 lžíce cukru, 1/2 l vody, želé bonbóny
Postup přípravy
Pro mého syna k 16. narozeninám :-))
upečeme korpus : bílky vyšleháme do tuha, přimícháme žloutky a cukr a nakonec zašleháme polohrubou mouku ... Upečeme ve vymazané a vysypané otvírací formě ..
po vychladnutí rozkrojíme
namažeme prostředek marmeládou
přiklopíme vrchním dílem, namažeme marmeládu i na vrch a vrátíme do formy
dále budeme potřebovat 3 šlehačky a 2 želatinové ztužovače Dr. Oetkra
želatinový ztužovač připravíme dle návodu na sáčku (nalevo) a dáme ho do zbytku marmelády, která nám zbyla po namazání korpusu (napravo)
vyšleháme 3 šlehačky (nalevo) a dáme ji do marmelády smíchané se žel.ztužovačem (napravo) a necháme min. 2 hodiny zatuhnout v ledničce
pak uvaříme dle návodu červené cukrářské želé
nalejeme ho na dort a necháme nejlépe přes noc odpočinout v ledničce
po vyjmutí z formy
ušleháme 1 smetanu ke šlehání se ztužovačem do šlehačky
šlehačkou pomažeme boky dortu a cukrářským sáčkem dozdobíme vrch
nakonec dozdobíme bonbóny
1 porce
řez
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé