Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Koláče

0.0
Koláče

Potřebné ingredience

500g hladké mouky, 1 droždí, mléko, 150 g cukru moučky, 1 vejce, vanilkový cukr, špetka soli. Tuk nedávám.

Postup přípravy

Mouku smícháme v míse smoučkovým cukrem, přidáme vanilkový cukr, špetku soli a vzešlým kváskem zaděláme mlékem těsto. Hněteme ho tak dlouho, až se tvoří "bubliny". Na teplém místě necháme pomalu kynout.
Z vykynutého těsta tvoříme nejprve malé koule, které v ruce dobře prohněteme. Uložíme na vymazaný a vysypaný plech a rukama tvoříme od středu ke kraji korpus koláče tak, aby okraje zůstaly vyšší. Koláče nejprve pomazávám vejcem, až potom plním nádivkou - tvarohovou, makovou, povidlovou nebo kombinací všech.
Velmi netradičně vypadají na koláčích smajlíci. Podklad tvoří povidla, oči, nos, obočí a pusu (rozesmátou, mračící se, apod) tvaroh. Můžete to samozřejmě udělat jak se Vám zlíbí...a dát více té nádovky, kterou máte raději, nebo na oči použít na tvarohový podklad rozinky sultánky.
Na plechu necháme ještě chvíli vykynout a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 170°C asi 10 minut - záleží na troubě (horkovzduch kratší dobu). Upečené koláče poznáte snadno - mají pěkně vybarvené okraje - potírám rozpuštěným máslem. Vydrží tak dlouho vláčné a krásně se lesknou.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Ilonáček 15. 3. 2010, 11:24
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie