(recept
si oblíbilo 35 návštěvníků)
***VLÁČNÁ JABLEČNO-BANÁNOVÁ BUCHTA ... VYNIKAJÍCÍ :-)***
Potřebné ingredience
25 dkg moučkového cukru, 15 dkg hrubé mouky, 10 dkg polohrubé mouky, 12 dkg rozpuštěného másla, 3 vejce, vanilkový cukr, prášek do pečiva, 45 dkg ovoce (jablka, banán) poleva: 1 zakysaná smetana, 1 čokoláda na vaření
Postup přípravy
1 vyzrálý banán nastrouháme nahrubo. Do váhy 45 dkg nahrubo dostrouháme oloupaná jablka. Sypké přísady smícháme dohromady a přidáme ovoce a ostatní ingedience. Plech vyložíme pečícím papírem a pečeme ve vyhřáte troubě na 190 C.
Během pečení si připravíme čokoládovou polevu (také v mých receptech). Polevu dáváme po mírném vychladnutí moučníku. Společně s polevou necháme dobře vvchladit.
Buchta je opravdu vynikající, vláčná, pokud DOMA vydrží, chuťově je lepší druhý den :-)
DOBROU CHUŤ.
Během pečení si připravíme čokoládovou polevu (také v mých receptech). Polevu dáváme po mírném vychladnutí moučníku. Společně s polevou necháme dobře vvchladit.
Buchta je opravdu vynikající, vláčná, pokud DOMA vydrží, chuťově je lepší druhý den :-)
DOBROU CHUŤ.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
chociska
(upraveno)
6. 2. 2021, 18:49
Dobrý den, zkouším méně cukru a dala jsem skořici, syn ji rád. Čokoládu nemám, tak zkusím zakysanku s gran kakaem
Renča50
(upraveno)
11. 1. 2021, 21:16
Vypadá výborně, určitě vyzkoušíme.
Renča50
(upraveno)
13. 1. 2021, 18:37
@Renča50
Dnes upečeno, je výborná, doporučuji.
běláček
(upraveno)
16. 3. 2014, 12:07
Vyzkouším
radostznakupu
(upraveno)
23. 2. 2014, 12:20
to vypadá také dost nebezpečně asi jdu do toho
Bobula
(upraveno)
23. 2. 2014, 19:16
@radostznakupu
... neváhejte
Kikina07
(upraveno)
8. 8. 2012, 22:22
Mňamka,denně jeden plech a je fuč
StyleFashion
(upraveno)
15. 10. 2011, 22:07
Dobrý večer,peču vaši buchtu,zakysanou smetanu dát do čokolády,nebo do těsta?
jusinka
(upraveno)
19. 9. 2010, 12:04
Tu musím zkusit
jeremy
(upraveno)
15. 3. 2010, 14:35
Tady je můj výtvor,díky za rady http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=2752491
Ilonáček
(upraveno)
15. 3. 2010, 11:27
jeremy
(upraveno)
14. 3. 2010, 13:54
Super, moc mne zaujalo,už jsem si i opsala, jen potřebuji ještě trošku poradit,poku nemám váhu, vy už jste zkušená, jak mohu odhadnout, kolik jablek ještě do tohoto množství?Když dám 1 vyzrálý banán, středně velký, velký,nebo jaký a + např. 3 jablka střední?Poraďte, díky.
Bobula
(upraveno)
14. 3. 2010, 15:58
@jeremy
Dobrý den Jarmilko, váhově to vychází na jeden velký banán a tři větší jablíčka .... Tak ať se zadaří Lenka
jeremy
(upraveno)
14. 3. 2010, 16:52
@Bobula
Už je v troubě,nevim, jak dlouho se bude ještě péct,ale čokoláda je už roztavená a zakys.smet.pripravena,tak nevim,kdy to mam uz umichat...myslím tu polevu
Bobula
(upraveno)
14. 3. 2010, 17:35
@jeremy
Jarmilko, polevu můžete umíchat ihned. Poleva nevytvoří pevnou krustu. Je to smíše krém. Proto je potom dobré nechat buchtu s polevou dobře vychladit
jeremy
(upraveno)
15. 3. 2010, 14:30
@Bobula
Leni, buchta je vynikající, dnes je opravdu lepší než včera,ale i tak je na mně moc sladká (asi to bylo těmi banány a jablky),ale příště dám stejně méně cukru, myslím, že to tomu vůbec neuškodí
jeremy
(upraveno)
14. 3. 2010, 16:00
@Bobula
Děkuju moc za rychlou odpověd...já jsem alergik na jablka, snad takto zpracované mi vadit nebudou...kdyžtak to sní přítel a malá Hezkou neděli