Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 97 návštěvníků)

Pařížák z ledových kaštanů

0.0
Pařížák z ledových kaštanů

Potřebné ingredience

Na piškot:3 vejce 10dkg. cukrku krupice, 6dkg. mouky a dvě lžíce kakaa.Na šlehajdu:dvě smetany na šlehání a dvoje ledové kaštany.Na posypání tyčinku margot

Postup přípravy

Nejprve si den do předu uvaříme šlehačku do které nalámeme dvoje ledové kaštany a povaříme.Chce to opravdu vařit delší dobu třeba i pět minut na tom se nic nezkazíˇˇSlehačku dáme vychladlou do lednice do druhéhé dne.Druhý den jen vyšleháme.Jde to krásně ještě se mi nestalo že by se nepovedla.Piškot klasicky vyšlehám bílky pak přidám cukr do tuhých bílků žloutky a rychle zašlehám.Přidám mouku s kakaem a meloičkou(ne šlehačem) zapracuju.Peču v ráfku na 180 stupňů.Pak už jen vyšlehanou šlehačku natřeme na korpus a posypeme nastrouhanou margotkou.Je to výýýýýýýýýborné, jednoduché a rychlé..

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Zoulová 19. 4. 2016, 10:34
(Y) (Y) (Y) (C) (C) vynikající, šířím recept dál ,-) ,-) ,-)
novackova 10. 4. 2016, 20:33
(Y) (Y) (Y) (F)
gabb 10. 4. 2016, 17:53
(Y) (Y) (Y)
Ewušenka 25. 7. 2013, 16:48
jaký průměr formy používáte prosím?
Lucka1401 3. 9. 2011, 20:15
Díky za recept (L).Úžasná věc (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
andol 4. 11. 2010, 9:18
co je prosím ten ráfek? děkuji
Hnědovláska 2. 11. 2010, 19:13
|:o) |:o) |:o) |:o)
andol 2. 11. 2010, 17:54
(Y) (Y) (Y) (Y)
ochy 31. 10. 2010, 14:32
Dobrý den Veroniko, dneska jsem upekla váš dort a je výýýýborný, přesně jak píšete (Y) (Y) (Y). Povedl se a všem moc chutnal. Díky za recept (L). Petra
Theliss 29. 3. 2010, 17:01
jéje, zrovna v pátek jsem pekla mamce k narozeninám - poprvé.. a šlehačka se zdrcla :´( musela jsem to našvindlovat a použila instantní šlehaný dezert od firmy Amylon, protože bylo po desáté večer a nebylo kam pro novou šlehačku.. úspěch jsem měla, ale zamrzelo to..
smudlifoun 29. 3. 2010, 20:41
@Theliss *-)Tak mě se to zatím ještě nikdy nestalo *-) Nebyla třeba přešlehaná?
Theliss 30. 3. 2010, 13:11
@smudlifoun pořád netuhla, a najednou..
Ilonáček 15. 3. 2010, 11:51
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
porik 14. 3. 2010, 11:50
Jakou mouku dáváte na piškot ?
smudlifoun 14. 3. 2010, 11:52
@porik Já dávám hladkou mouku (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie