Dokonalé a rychlé rozstřelené PTÁČKY!
Potřebné ingredience
Cca pro 4osoby cca 3/4kg hovězího (přední, či zadní, kdo má rád i kližku, nebo může být i z vepřového, nebo kuřecího masa) // 2 větší cibule // 10-15dkg anglické, či prorostlého špeku // 2nožičky párků // 2větší nakládané okurky // 3vajíčka natvrdo // 2polévkové lžíce plnotučné hořčice // pepř, sůl
Postup přípravy
Příloha: Těstoviny, rýže, knedlík
vše nakrájíme na kostičky a maso na větší kostky
ingredience :-)
2-3polévkové lžíce plnotučné hořčice // pepř, sůl
Na lžíci oleje osmahneme cibulku s anglickou/špekem (z nich se ještě smažením uvolní tuk) do zalohněda.
přidáme maso a prudce smažíme ze všeh stran. Maso pustí šťávu a tu skoro vysmažíme a přidáme 2-3pol. lžíce hořčice a krátce zasmahneme
přidáme párek, okurku, pepř a tak kávovou lžičku soli a vše promícháme
Zalijeme vodou, přidáme kostičku hovězího bujonu a dáme vařit do papiňáku (alespoň já to tak vařím) cca na 15-20 min., pak otevřeme a zkusíme maso, zda je už měkké (to mé - hovězí přední - už bylo)
Poté zahustíme hl. moukou rozdělanou ve vlažné vodě, přidáme vejce na kostičky a cca 7-10min povaříme a pak dochutíme.
Dobrou chuť a věřte, že si pochutnáte, vše je totiž hotovo max. do 45min.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé