(recept
si oblíbilo 78 návštěvníků)
STERILOVANÉ LEČO - do rizota, číny, na pizzu, nebo klasicky se salámem :-)
Potřebné ingredience
2kg rajčat, 2kg paprik, 1 cibule, olej.
Postup přípravy
Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme na prožky nakrájenou papriku a na malé kousky pokrájená rajčata. Promícháme a necháme asi 1/4 hodiny dusit, aby rajčata pustila šťávu a papriky zvláčněly. Naplníme umyté lahve a uzavřeme víčky. Sterilujeme cca 20 minut na 140°C.
Lečo používám do rizota, přidávám jej do číny, na pizzu....nebo je to superrychlá večeře - prostě se jen osmahne cibulka, na to salám, sklenice leča, vajíčko a hotovka....
Lečo používám do rizota, přidávám jej do číny, na pizzu....nebo je to superrychlá večeře - prostě se jen osmahne cibulka, na to salám, sklenice leča, vajíčko a hotovka....
Nadrobno si nakrájíme cibuli, na proužky papriku, na malé kousky rajčata.
Na oleji zpěníme cibulku......
....přidáme papriku.....
...a rajčata. Promícháme a necháme asi 1/4 hodinky dusit - rajčata aby pustila šťávu a papriky aby zvláčněly.
Horkým lečem plníme sklenice, zavíčkujeme a sterilujeme při 140°C asi 20 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ohli
(upraveno)
18. 10. 2015, 20:49
BRAVO
(upraveno)
7. 9. 2015, 9:57
mohu doporučit, dělávám ho úplně stejně, je to rychlovka a v době kdy jsou tyto ingredience už dost drahé a ne tak dobré, jako v létě, se moc hodí
ondraha
(upraveno)
7. 9. 2015, 8:55
určitě vyzkouším
Zmolda
(upraveno)
20. 8. 2012, 16:22
super, už mám hotovo
Archeoložka
(upraveno)
19. 8. 2012, 11:55
TAK TOHLE UDĚLÁM BEZVA
Šára
(upraveno)
24. 9. 2010, 15:04
Prosím kuchařinky,přečetla jsem si recept i komentáře. vše je mě jasné,jen bych potřebovala poradit s tím zavařování v troubě:předehříváte si troubu na těch 140 stupňů a od kdy se měří ten čas -20minut? Nemám se zavařováním v troubě vůbec žádnou zkušenost Děkuji za rady
trala
(upraveno)
19. 7. 2010, 15:55
Také si dělám do sklenic lečo, je to bezva
majkakab
(upraveno)
19. 7. 2010, 15:42
marsib
(upraveno)
29. 9. 2009, 21:33
vyzkoušela jsem a je výborné. Do drudé várky jsem přidala ještě cuketu a je to taky super
prdecek
(upraveno)
14. 8. 2008, 21:32
Děkuji za receptík,je úžasný!!! .Rychlovka,přesně popsaný,super Táňa.
Ilis1
(upraveno)
11. 8. 2008, 15:56
jen nevím co mám nechat zaplé jestli dolní i spodní ventilátor , a snad mi ty sklenice neprasknou
Lukrato
(upraveno)
11. 8. 2008, 19:04
@Ilis1
Ili, neměly by prasknout, pokud nedáš moc vysokou teplotu a nebudeš to sterilovat příliš dlouho..... Já dávám tu značku s ventilátorem, u kterého je čárka NAD i POD.....
Ilis1
(upraveno)
11. 8. 2008, 15:54
tak to asi dnes zkusím
Ilis1
(upraveno)
11. 8. 2008, 12:15
Luci ty to steriluješ taky v troubě? jsem nevěděla, ale na dno musím dát 2 cm vody ne?
Lukrato
(upraveno)
11. 8. 2008, 15:47
@Ilis1
Ili, když vypékám sklenice na kečup vodu nedávám, když steriluji ( lečo, okurky ), dám na plech trochu vody - stačí 1 cm, prostě aby to nebylo na suchu.....
Ilis1
(upraveno)
11. 8. 2008, 7:40
Luci a myslíš, že to jde sterilovat i v horkovzdušné troubě? (kdyžtak poraď jak dlouho a na kolik to dát stup'nů). a kolik ti z toho vyjde sklenic? tolik kolik je na obrázku?
Lukrato
(upraveno)
11. 8. 2008, 11:23
@Ilis1
Jejda, Ilčo, kolik sklenic z toho je, to si nepamatuju, letos jsem ještě nedělala..... A horkovzdušnou troubu si nastav stejně, jako je napsánou receptu, taky mám horkovzduch....Pa, Lucka.
Ilis1
(upraveno)
10. 8. 2008, 20:33
je i nějaké jiné lečo, které už je okořeněné? nebo tohle stačí? dá se toto zavařovat i v troubě?
Lukrato
(upraveno)
10. 8. 2008, 20:35
@Ilis1
Ilčo, tohle je takový polotovar, který můžete použít do čehokoliv....sama si ho pak dochutíte, jak chcete....
hanys77
(upraveno)
7. 8. 2008, 22:54
Dobrý den Lucko, tento recept také mám a dělávám pravidelně každé léto a do dalšího nezbyde ani sklenička . Je to vážně úžasný polotovar použitelný ke kdečemu . Já dávám lečo i pod kuře když ho peču okořeněné dle chuti a je to fakt vynikající...nebo pod tresku, taky mňamka, třeba s bramborovou kaší je to luxus. A jinak jsem chtěla poděkovat za spoustu inspirace, přeji Vám ať se daří a doufám, že budete přidávat další skvělé nápady. Hanka
MACIK 7
(upraveno)
6. 9. 2012, 14:13
@hanys77
Dobrý den milé kuchařky, letos se nám urodilo nějak hodně rajčat, tak jsem nakoupila papriky a chci si udělat sterilované lečo. Potřebovala bych poradit, kolik je asi sklenic třeba z 5 kg rajčat a 5 kg paprik. Jde o to, že nám to bude sterilovat babička v elektrickém zavařovacím hrnci, tak abych využila celou kapacitu hrnce, když už se do toho pustím. Díky za odpověď Marcela