(recept
si oblíbilo 5 návštěvníků)
KYNUTÝ BRAMBORÁK (recept z časopisu Pošli recept)
Potřebné ingredience
300 g brambor - 300 g hrubé mouky - 30 g droždí - 2 vejce - 0,5 l mléka - česnek - majoránka - sůl - pepř - 100 až 200 g uzeného masa,slaniny nebo škvarků (nebo od každého trochu)
Postup přípravy
Polovinu brambor uvaříme ve slupce ve vodě, potom oloupeme a nastrouháme. Zbylé brambory nastrouháme syrové. Mezitím si připravíme kvásek a přidáme ho do mísy. Dále přidáme rozšlehaná vejce, pokrájené maso, utřený česnek, sůl, pepř a majoránku. Přilijeme zbylé mléko, promícháme a vypracujeme hustší těsto, pokud je příliš řídké, přidáme mouku. Těsto přikryjeme utěrkou a na teplém místě necháme kynout. Vykynuté těsto rozetřeme na vymaštěný plech a pečeme. Před dopečením můžeme potřít sádlem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé