(recept
si oblíbili 4 návštěvníci)
"Farisův" guláš
Potřebné ingredience
asi 1 kg vepřového masa (nakrájíme na kostičky),
asi 0,5 kg hovězího masa (taky na kostičky),
asi 0,75 kg cibule (nakrájené na kolečka, měsíčky... není třeba na drobno),
0,75 - 1 kg mrkve (nakrájené na kolečka),
sladká paprika (od oka, jako do guláše),
1,5 - 2 sáčky celého nového koření,
2 - 3 celé bobkové listy,
sůl podle chuti,
trošku oleje,
0,5 - 0,75 kg brambor (nejlépe pěkných nových, omytých,nakrájených i se slupkou na čtvrtky - měsíčky)
Postup přípravy
Tato dobrota dostala název podle kamaráda z USA, který ji u nás jednou vařil a byla moc dobrá a jiná než naše gulášky, vhodná i pro děti, není ostrá.
Množství surovin si prosím poměrově upravte podle hladu. Já toho vařím dost, moc nám to chutná. Dělám od oka, takže poměr surovin je spíš orientační, ale nové koření a mrkev musí být v dostatečném množství!
Na oleji osmahneme cibuli, zasypeme sladkou paprikou a přidáme hovězí maso. Orestujeme, podlejeme vodou (množství si regulujte sami, má to být guláš) a přidáme mrkev, všechno nové koření (možno vsypat rovnou, ale je lepší ho např. dát do čajového sítka nebo kousku plátýnka, chlapi totiž prskají, když to mají při jídle vytahovat z talíře), bobkové listy a osolíme.
Za občasného míchání (a ev. podlévání) vaříme do poloměkka. Pak přidáme vepřové maso.
Když už jsou obě masa skoro uvařená vsypeme připravené brambory.
Guláš je hotový, když jsou brambory akorát, zahušťovat netřeba. Dosolit dle chuti.
Pak už můžete podávat, nejlépe s čerstvým chlebem a kdo má rád ostré ať si nahoru do talíře přidá chilli omáčku.
Je to moc dobré a jednoduché - všechno v jednom hrnci.
Pokud zkusíte, nechte si chutnat!
Množství surovin si prosím poměrově upravte podle hladu. Já toho vařím dost, moc nám to chutná. Dělám od oka, takže poměr surovin je spíš orientační, ale nové koření a mrkev musí být v dostatečném množství!
Na oleji osmahneme cibuli, zasypeme sladkou paprikou a přidáme hovězí maso. Orestujeme, podlejeme vodou (množství si regulujte sami, má to být guláš) a přidáme mrkev, všechno nové koření (možno vsypat rovnou, ale je lepší ho např. dát do čajového sítka nebo kousku plátýnka, chlapi totiž prskají, když to mají při jídle vytahovat z talíře), bobkové listy a osolíme.
Za občasného míchání (a ev. podlévání) vaříme do poloměkka. Pak přidáme vepřové maso.
Když už jsou obě masa skoro uvařená vsypeme připravené brambory.
Guláš je hotový, když jsou brambory akorát, zahušťovat netřeba. Dosolit dle chuti.
Pak už můžete podávat, nejlépe s čerstvým chlebem a kdo má rád ostré ať si nahoru do talíře přidá chilli omáčku.
Je to moc dobré a jednoduché - všechno v jednom hrnci.
Pokud zkusíte, nechte si chutnat!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
zuzel
(upraveno)
26. 8. 2007, 22:53
Jé,tak konečně to mám na papíře.