olejovka
Potřebné ingredience
15 dkg cukru písku |
1 sáček vanilkového cukru |
4 žloutky |
1/8 l oleje |
kůra z 1 citrónu |
1 lžíce citrónové šťávy |
8 lžic teplé vody |
30 dkg polohrubé mouky |
5 bílků
Postup přípravy
Nejprve si vymažeme rozehřátým máslem formu na bábovku a vysypeme ji jemně namletou strouhankou nebo hrubou moukou. Předehřejeme troubu.
Z bílků ušleháme tuhý sníh. V další nádobě utřeme žloutky, cukr a vanilkový cukr. Přidáme horkou vodu, citrónovou kůru a šťávu. Postupně přimícháváme střídavě mouku a olej. Vše dobře promícháme a vlijeme do připrevené formy.
Pečeme při 220 °C asi 45 minut. Prvních 15 minut troubu neotevíráme. Upečení poznáme, když se těsto nelepí na špejli a odpéká se od krajů formy na pečení.
Z bílků ušleháme tuhý sníh. V další nádobě utřeme žloutky, cukr a vanilkový cukr. Přidáme horkou vodu, citrónovou kůru a šťávu. Postupně přimícháváme střídavě mouku a olej. Vše dobře promícháme a vlijeme do připrevené formy.
Pečeme při 220 °C asi 45 minut. Prvních 15 minut troubu neotevíráme. Upečení poznáme, když se těsto nelepí na špejli a odpéká se od krajů formy na pečení.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé