(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
DOMÁCÍ GRIOTKA
Potřebné ingredience
višně, rum, cukr, hřebíček, celá skořice
Postup přípravy
Višně nemusíme peckovat. Dáme je buď do lahve nebo nějaké velké sklenice či demižonu, zalijeme rumem, zasypeme cukrem, přidáme hřebíček a celou skořici. Můžeme přidat též sušenou pomeranč.kůru.
Počítáme na 1 kg višní - 0,5 l rumu - 500 g krupic.cukru.
Hřebíčku dáme tak 2-3 kousky na 1,5litrovou lahev, skořici 1 celou.
Kdo nemá rád silnou griotku, může rum naředit vodou, popř. může cukr ve vodě rozpustit, potom se neusazuje na dně.
Přikryjeme celofánem, zagumičkujeme a uděláme malou dirku.
Někdo nechává louhovat v chladu, já nechávám na denním světle na okně (kvůli kvašení je tam nutná ta "odvětrávací" dirka). Nechávám louhovat 2-3 měsíce.
Višně potom můžete použít při pečení moučníků :-)
Počítáme na 1 kg višní - 0,5 l rumu - 500 g krupic.cukru.
Hřebíčku dáme tak 2-3 kousky na 1,5litrovou lahev, skořici 1 celou.
Kdo nemá rád silnou griotku, může rum naředit vodou, popř. může cukr ve vodě rozpustit, potom se neusazuje na dně.
Přikryjeme celofánem, zagumičkujeme a uděláme malou dirku.
Někdo nechává louhovat v chladu, já nechávám na denním světle na okně (kvůli kvašení je tam nutná ta "odvětrávací" dirka). Nechávám louhovat 2-3 měsíce.
Višně potom můžete použít při pečení moučníků :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
barnas
(upraveno)
6. 6. 2011, 21:01
Děkuji za skvělý recept,gritka je výborná



nahlásit

Ilonáček
(upraveno)
11. 3. 2010, 23:27







nahlásit