Zobrazit přihlášovací formulář

Bezmasá jídla

Přidat recept
(recept si oblíbili 3 návštěvníci)

Bryndzové pirohy

0.0
Bryndzové pirohy

Potřebné ingredience

Těsto: 400 g polohr. mouky, 1 vejce ( to ale být nemusí, s ním je pak těsto tvrdší ), sůl, voda. Náplň: 150 g bryndzy, vařené brambory, špetka soli ( můžeme přidat i pažitku). Na přelití již uvařených pirohů budeme ještě potřebovat 100 g uzené slaniny, cibule, máslo.

Postup přípravy

Z mouky, vejce, soli a vody vypracujeme nudlové těsto, které rozválíme na pomoučeném vále nebo desce. Z těsta vykrajujeme hrnkem nebo skleničkou kolečka velká jak kdo chce velké pirohy. Na každé kolečko položíme lžičku bryndzové náplně, těsto přeložíme a okraje stlačíme, aby náplň navytekla. Tzn. bude z toho půlkruh ,-)
Vaříme v osolené vodě, když pirohy vyplavou na povrch, jsou uvařené, vybereme je a necháme odkapat. Poléváme na kostičky nakrájenou osmahlou uzenou slaninou, nebo jen cibulkou zpěněnou na másle, jak kdo chce nebo co zrovna " dům dá",-)
Tzv. odkrojky nevyhazujeme, ale dáme je vařit spolu s pirohy, jako malá jsem je milovala.,-) A ještě další tip: pokud pirohy zbydou, osmahneme je druhý den na pánvi na másle či oleji a to je teprve mňamka! Pak jsou křupavoučké a mně moc chutnají! Doporučuji konzumovat hned po osmažení ještě teplé! Tak dobrou chuť všem ,-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

PavliBP 13. 3. 2010, 12:43
mňam (L) mamka je dělá plněné mletým masem, ale tohle bude také 100% dobré, miluju i halušky s bryndzou (L)
jeremy 13. 3. 2010, 13:53
@PavliBP jj, Pájí, jsou vynikající (L)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie