Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

ŽLOUTKOVÉ ŘEZY

0.0
ŽLOUTKOVÉ ŘEZY

Potřebné ingredience

Těsto : 38dkg hladké mouky, 8 dkg tuku (hera,máslo), 8 dkg cukru, 2 celá vajíčka, 5 lžic mléka, 1 prášek do pečiva, 1 vanil.cukr Krém : 1 l mléka, 12dkg cukru, 3x vanil.pudink, 1 hera (nebo máslo), trochu rumu Poleva : 30 dkg moučkového cukru, 3 lžíce vařícího mléka, šťáva z citronu (1/2 až 1) marmeláda (rybízová nebo jahodová)

Postup přípravy

Všechny přísady na těsto smícháme a ručně propracujeme. Těsto si rozdělíme na dva díly, vyválíme a upečeme.
Z mléka, cukru a pudink.prášku uvaříme hustý pudink, do kterého po vychladnutí zašleháme máslo (nebo heru). Můžeme přidat trochu rumu na chuť. Krémem potřemem placku a přiklopíme druhou.
Horní placku pomažeme marmeládou a potřeme polevou.
Dáme do druhého dne odležet do chladu.

Rady :
- pokud je těsto lepivé a nejde vyválet, dejte si ho na pečící papír a rukou roztlačte na celou plochu pekáče. Jde to snadno.
- pokud chcete mít krém více máslový, zašlehejte máslo nebo heru až do úplně studeného pudinku. Pokud chcete více pudinkový, zašlehejte tuk do vlažného krému.
- já osobně používám do krému vždy jen máslo, přijdou mi chutnější než z hery
- marmeládu na tyto řezy používám jahodovou (velice dobrou mají v Lidlu - název Jam, jsou v ní i kousky jahod a je opravdu velice chutná)
- u polevy si nejprve smíchejte cukr s horkým mlékem a citron.šťávu přidávejte postupně, aby poleva nebyla moc řídká. Před natřením ji ochutnejte, zda není příliš sladká nebo kyselá, popř. přidejte cukr nebo šťávu. Poleva by měla být hustší. Nanášejte lžící a vždy trochu rozetřete.

PŘEJI DOBROU CHUŤ :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

AnnaHorak 4. 12. 2014, 19:56
Dobrý den, tak včera jsem se pustila do řezů a řekla si, že to ještě jednou zkusím. Nikdy mi pořádně nezměknou a ani ten včerejší pokus není vyjimkou. Nevíte proč? :-|
jeremy 11. 3. 2010, 11:05
hmmm,tak to někdy zkusím, Pájínko... (hello)
Ilonáček 11. 3. 2010, 10:11
(zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) (zajic) |:o) |:o) |:o)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie