(recept
si oblíbilo 18 návštěvníků)
RAFAELO
Potřebné ingredience
250g moučkového cukru, 250g másla, 100ml vody, 1 vanilkový cukr, 120g mletého kokosu, 250g sušeného mléka, loupané mandle, mletý kokos na obalení.
Postup přípravy
Cukry a nakrájené máslo si dáme spolu s vodou do misky a necháme ve vodní lázni rozpustit.
Vodní lázeň:
Potřebujeme hrnec o něco málo větší než miska, ve které připravujeme směs. Do tohoto hrnce nalijeme vodu, vložíme misku se směsí a dáme na sporák zahřívat. Při uvolňování tepla se rozehřívá máslo, rozpouští cukr ..
Směs necháme vychladnout na pokojovou teplotu apřidáme postupně sušené mléko,strouhaný kokos.
Metličkou řádně promícháme.Vzniklou hmotu dáme do chladničky alespoň na 2-3 hodinky ztuhnout.
Z tuhé směsi tvoříme kuličky a do každé zabalíme jednu oloupanou mandli, obalujeme v kokosové moučce. Rafaelo necháme v chladu ztuhnout
můžeme dávat do papírových košíčků.
Vodní lázeň:
Potřebujeme hrnec o něco málo větší než miska, ve které připravujeme směs. Do tohoto hrnce nalijeme vodu, vložíme misku se směsí a dáme na sporák zahřívat. Při uvolňování tepla se rozehřívá máslo, rozpouští cukr ..
Směs necháme vychladnout na pokojovou teplotu apřidáme postupně sušené mléko,strouhaný kokos.
Metličkou řádně promícháme.Vzniklou hmotu dáme do chladničky alespoň na 2-3 hodinky ztuhnout.
Z tuhé směsi tvoříme kuličky a do každé zabalíme jednu oloupanou mandli, obalujeme v kokosové moučce. Rafaelo necháme v chladu ztuhnout
můžeme dávat do papírových košíčků.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé