Křehké zákusky s ovocem
Potřebné ingredience
Těsto: 1 plát lístkového těsta Nápln´: 1dl cre´me patissi´ere,vanilkového krému či smetany ke šlehání ..Sezonní ovoce a drobné plody. Na ozdobení: sezonní ovoce a drobné plody , listy medun´ky či máty podle chuti. Na potření: 1 vejce.
Postup přípravy
1, Předehřejte troubu na 200°C.Používáte-li zmražené lístkové těsto,nechte rozmrazit jeden plát a nakrájejte jej na tři stejné velké díly.Ostrým nožem nebo radýlkem na těsto vytvořte nahoře mřížku tak,abyste těsto neprořízli.
2, Pláty těsta položte na plech vyložený pečícím papírem a těsto potřete rozšlehaným vejcem.Pečte je v troubě na prostředním roštu po dobu 15-20 minut nebo dokud těsto nezezlátne a nevyskočí.
3.Během pečení a chladnutí těsta si připravte nápln´: ušlehejte šlehačku nebo si připravte vanillkový krém či cre´me patissie´re.
4. Ovoce nebo drobné plody omyjte.oloupejte a případně nakrájejte.
5, Jednotlivé kusy těsta rozřízněte napůl.Jednu polovinu těsta potřete vždy šlehačkou nebo krémem.Nahoru položte ovoce či drobné plody,překlopte druhou polovinu těsta a ozdobte ovocem podle vlastního výběru či několika pěknými lístky máty nebo medun´ky.
2, Pláty těsta položte na plech vyložený pečícím papírem a těsto potřete rozšlehaným vejcem.Pečte je v troubě na prostředním roštu po dobu 15-20 minut nebo dokud těsto nezezlátne a nevyskočí.
3.Během pečení a chladnutí těsta si připravte nápln´: ušlehejte šlehačku nebo si připravte vanillkový krém či cre´me patissie´re.
4. Ovoce nebo drobné plody omyjte.oloupejte a případně nakrájejte.
5, Jednotlivé kusy těsta rozřízněte napůl.Jednu polovinu těsta potřete vždy šlehačkou nebo krémem.Nahoru položte ovoce či drobné plody,překlopte druhou polovinu těsta a ozdobte ovocem podle vlastního výběru či několika pěknými lístky máty nebo medun´ky.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Ilonáček
(upraveno)
10. 3. 2010, 23:08