(recept
si oblíbilo 6 návštěvníků)
PLNĚNÁ RAJČATA (sýrem,bazalkou)
Potřebné ingredience
- rajčata - mozzarela, eidam - česnek - bazalka
Postup přípravy
Z rajčat odřízneme čepičku (horní měkkou část) a dáme si ji stranou. Vnitřek vydlabeme do misky, přidáme k tomu prolisovaný česnek (dle chuti a dle množství), trochu osolíme, přidáme pokrájenou čerstvou bazalku a na kostičky pokrájenou mozarellu, popř. i eidam. Vše promícháme a ochutnáme, popř. dochutíme. Touto směsí naplníme vydlabaná rajčata a odříznutou čepičkou přiklopíme. Dáme péct - v létě můžeme na grilu - jinak do trouby :-) Pečeme dokud se sýr neroztaví a rajčata nezměknou. Je to velice chutné :-)
- touto směsí můžeme naplnit i další zeleninu (papriky, cuketu, lilek, apod.)
- při grilování dáme na okraj grilu, na velké žáru by rajčata popraskala, pečeme tedy pozvolna a delší dobu, totéž platí při pečení v troubě (dáme na méně a pečeme pozvolna)
- touto směsí můžeme naplnit i další zeleninu (papriky, cuketu, lilek, apod.)
- při grilování dáme na okraj grilu, na velké žáru by rajčata popraskala, pečeme tedy pozvolna a delší dobu, totéž platí při pečení v troubě (dáme na méně a pečeme pozvolna)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé