Zobrazit přihlášovací formulář
(recept si oblíbil jeden návštěvník)

Pečený divočák s bůčkem

0.0
Pečený divočák s bůčkem

Potřebné ingredience

1kg kančího masa - já použila krk, 0,5kg bůčku, 2 větší cibule, 3bobkové listy, cca 6 kuliček nového koření, sůl, slanina,1 lžíce koření divočina, vývar na podlití nebo voda+masox,

Postup přípravy

Zvěřinu nechávám v celku, prošpikuju slaninou, bůček nakráju na pláty asi 1,5 silné ...
CIbulku nakrájím na větší kousky, maso na střídačku pokladu do pekáče tak aby bůček byl mezi zvěřinou, která sama o sobě je sušší maso a dietní, proto prošpikujte i ten bůček je vhodný :-)))
Maso podlejeme vývarem a v průběhu pečení poliváme, když je kančí měkké tak rozporcuju na porce a ještě dopeču - v této fázi ještě podlivám aby nebylo vysušené - ale bůček vše dokáže zachránit i tak :-)

Pečeme na 250°C podle stáří kance cca 2hodiny...

Podáváme s brambory, bram.kaší, šťouchanými brambory. Výborný je houskový domácí knedlík a hlávkové zelí .

Dobrou chuť .-)

kančí za syrova a nakrájený bůček

připraveno v pekáči ..... trošku se mi to tam nevlezlo.... podlejeme ochutíme masoxem a pečeme

ve stádiu pečení..... bůček dávám i s kostí - odkostím a nakrájím žebírka k tomu.. máme to tak rádi.. takže maso plný pekáč pro každého chlapa :-)

upečeno, naporcuji kančí a ještě dám do sosu aby natáhl šťávu a chuť...

Dobrou chuť :-)

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie