Vepřové pečené na žampionech s kmínovou omáčkou(sosíkem)
Potřebné ingredience
Vepřová pečeně s kostí nebo krkovička (naříznuté na dvou místech), sůl, kmín drcený,, hladká mouka, 2menší cibule, anglická slanina, 2 větší žampiony, 5 stroužků česneku.., masox
Postup přípravy
Maso s kostí si lehce naklepeme, osolíme, nakrojíme na dvou místech, vložíme do pekáčku na připravené žampiony s cibulkou a slaninou. Česnek nakrájet na plátky, maso okořeníme kmínem a posypeme česnekem.
Podlejeme vodou a přidáme masox nebo dochutíme solí. Pečeme na 250°C do měkka a nejlépe aby odpadalo do kosti :-)
Když je maso měkké, vytáhneme na talíř a pekáč zapneme na plotně a budeme zahušťovat.Já přidávám rozkvrdlanou hladkou mouku s vodou, ale můžete i jišku, záleží na vás. Promícháme a zavaříme, aby mouka nebyla cítit alespoň 10minut. Maso vložíme zpět a prohřejeme, buď na plotně nebo krátce dáme zpět do trouby.
Podáváme s bramborem, hranolkama nebo bramborovým knedlíkem.
Dobrou chuť :-)
základna pod maso
maso osoleno, kmínovano (dejte hodně i pak do základu sosíku) a česnek..
upečeno
maso vytáhneme a budem zahušťovat šťávu
zahuštěnno a provaříme, dáme maso zpět a prohřejeme - já většinou dám dopéct do trouby, to stačí na 150°C
hotovo, můžeme podávat :-)
podáváme třeba s bramborovým knedlíkem, dobrou chuť .-))
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé