(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Kuřecí stehýnka fritované bez fritézy
Potřebné ingredience
kuřecí stehýnka - špalíčky....., sůl, sušený česnek, koření na kuře nebo i jiné, olivový olej, trojobal na obalení, olej na smažení...
Postup přípravy
Stehýnka si naložím alespoň na pár hodin před smažením do směsi olivového oleje, soli, suš.česneku a koření na kuře...
Pak klasicky obalím v trojobalu a pořádně dbám na to, abych strouhanku přimáčkla a obalila důkladně jako na řízky.
Na fritování používám menší kastrůlek, sice mi tam vlezou dvě stehna (jen), ale mám termo hrnec, takže než všechno osmažím mám vše teplé a nevystydne.
Pokud nemáte fritézu tak jako já tak určitě využijete i takhle.
Kastrůlek je důležitý aby měl hodně oleje aby stehýnka v ní byly ponořené. Přivedeme k varu, "frituju" po dvou kusech, jakmile vložím stehýnka, plamen stáhnu a stačí na menším pozvolna... Žádné rychlé smažené, pomalu, aby se ufritovalo i od kosti.... nepřikrývejte pokličkou, fritujte bez....
Já odhadem tak jednu dávku stehýnek dělám 5-8minut, záleží i na oleji nebo jestli děláte na ceresu.... každopádně čím dýl tím lépe bude masíčko od kosti a nebude krvavé... Pak odkapám na ubrousku.
Dobrou chuť :-)
Pak klasicky obalím v trojobalu a pořádně dbám na to, abych strouhanku přimáčkla a obalila důkladně jako na řízky.
Na fritování používám menší kastrůlek, sice mi tam vlezou dvě stehna (jen), ale mám termo hrnec, takže než všechno osmažím mám vše teplé a nevystydne.
Pokud nemáte fritézu tak jako já tak určitě využijete i takhle.
Kastrůlek je důležitý aby měl hodně oleje aby stehýnka v ní byly ponořené. Přivedeme k varu, "frituju" po dvou kusech, jakmile vložím stehýnka, plamen stáhnu a stačí na menším pozvolna... Žádné rychlé smažené, pomalu, aby se ufritovalo i od kosti.... nepřikrývejte pokličkou, fritujte bez....
Já odhadem tak jednu dávku stehýnek dělám 5-8minut, záleží i na oleji nebo jestli děláte na ceresu.... každopádně čím dýl tím lépe bude masíčko od kosti a nebude krvavé... Pak odkapám na ubrousku.
Dobrou chuť :-)
okořeněno a jdeme obalit v trojobalu
trochu koření dávám i do vajíčka, aby bylo v trojobale
fritování - důležité dostatek oleje a mít to výš než stehýnka, aby to plavalo a nebylo u dna a smažíme "fritujeme"
5-8 minut a hotovo (podle typu oleje a velikosti stehýnek)
Dobrou chuť :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé