(recept
si oblíbilo 63 návštěvníků)
Jídlo z jednoho hrnce - PEKÁČ - KRKOVIČKA V HOŘTIČNÉM KABÁTĚ S BRAMBORY SE ŠLEHAČKOU
Potřebné ingredience
máslo, syrové brambory na kolečka, sůl, pepř, čerstvá nebo mražená zelenina podle chuti (já dávám francouzskou směs), 600g krkovičky, 4 lžíce plnotučné hořtice (1lžíce na jeden plát), 2-3 vajíčka (můžete víc), ďábelská směs, muškátový oříšek , 2 stroužky česneku prolisovaný, smetana na šlehání.
Postup přípravy
Pekáč si vymažeme máslem, a začneme klást na kolečka nakrájené brambory, jednotlivé vrsty osolíme a opepříme, dáme zeleninku - já dělám půl napůl - manžel zeleninu nejí tak tam má párek :-))) a klademe vrstvy.Zalejeme šlehačkou.
Maso si lehce naklepeme, obalíme v připravené směsi = rozšlehané vejce s hořticí a kořením. Namočíme ve směsi a dáme na brambory, jestliže nám zbyde, zalejeme ještě po mase. Když si uděláte více hořtičně vajíčné směsi tak nevadí, ba naopak.
Pečeme na 220-250°C do měkka
Dobrou chuť :-)
Maso si lehce naklepeme, obalíme v připravené směsi = rozšlehané vejce s hořticí a kořením. Namočíme ve směsi a dáme na brambory, jestliže nám zbyde, zalejeme ještě po mase. Když si uděláte více hořtičně vajíčné směsi tak nevadí, ba naopak.
Pečeme na 220-250°C do měkka
Dobrou chuť :-)
moje rozdělené vrsty - zeleninka pro mě s dětm a s párkem pro tatínka...
dovrstvené brambory a zalité šlehačkou
rozšlehané vejce, sůl, muškátový oříšek, ďábelská směs, česnek,hořtice...
.....
hotovo a dáme péct... pekáč přikryjeme nebo zakryjeme alobalem
Hotovo , se salátem a dobrou chuť :-)
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
vladkadasva
(upraveno)
18. 7. 2017, 18:24
Vyzkouším na víkend, díky za inspiraci
Palatka222
(upraveno)
18. 7. 2017, 14:44
A ta "HOŘTICE" to je jako co? Možná by to chtělo jít zpátky tak do druhé třídy a zopáknout si češtinu.
Vera N
(upraveno)
5. 1. 2013, 10:53
Dermajetics
(upraveno)
7. 1. 2013, 21:19
@Vera N
enestejša
(upraveno)
26. 3. 2012, 20:46
Děkuji za recept, dělala jsem ho k nedělnímu obědu a měl opravdu úspěch. Bohužel jsem neměla smetanu, tak to musela vyřešit zakysaná smetana s brněnkou. Výsledek byl eňo něňo. Marcela
Dermajetics
(upraveno)
28. 3. 2012, 9:00
@enestejša
Marcelko to jsem ráda a děkuji za vyzkoušení receptu.... Občas se mi stane že mám otevřený kelímek tak taky nahrazuju zakysankou... při pečení to nemá chybu i tak. Děkuji a přeji hezké nastávající velikonoce
yaya6
(upraveno)
11. 11. 2011, 9:58
tak du dneska do toho,vypadá to mooooc dobře
Dermajetics
(upraveno)
1. 1. 2012, 17:13
@yaya6
Slabici
(upraveno)
7. 11. 2011, 14:34
Včera jsem dělala a všichni se oblizovali. A to jsem doma neměla muškátový oříšek a místo dábelské směsi jsem tam dala nějakou dětenickou (asi to je hodně podobný)
Dermajetics
(upraveno)
1. 1. 2012, 17:13
@Slabici
To jsem ráda, no já nejradši vařím - peču v jednom hrnci, málo nádobí hlavně
vlasticka01
(upraveno)
6. 7. 2011, 14:36
moc dobre
Dermajetics
(upraveno)
8. 7. 2011, 14:27
@vlasticka01
děkuji
nadik
(upraveno)
1. 7. 2011, 13:18
Blani, dneska jsem dělala k obídku a mňamka Jídlo mělo veliký úspěch Sice bez zeleniny - přidala jsem cibuli - ale rozhodně to nikomu nevadilo Děkuji za prima receptík Krásné léto
Dermajetics
(upraveno)
4. 7. 2011, 17:09
@nadik
Nadi to mě moc těší JJ tak yobměňuju základ brambor, ale kabátek na masíčku je prostě nej, všichni ho doma milujeme. I Vám krásné léto
Freny7
(upraveno)
9. 3. 2011, 11:17
Ahoj Zrovna to mám v troubě a krásně to voní !! Jak dlouho to děláte , holky ?
Dermajetics
(upraveno)
11. 3. 2011, 21:15
@Freny7
ahojky, do měkka podle typo trouby atd... 1,5hodinky cca popdle šířky masa... prostě píchněte vidličkou zda máte brambory i maso měkké
Čenzis
(upraveno)
3. 3. 2011, 19:03
Ahojky Blani,tak jsem dneska dělala k obědu a bylo to mňamozní,všem nám moc chutnalo.Opravdu výborné
Dermajetics
(upraveno)
7. 3. 2011, 18:30
@Čenzis
Děkuji, velmi mě těší, že chutnalo!!! A děkuji za milý komentář .-))
Jája
(upraveno)
21. 11. 2010, 11:21
táíááááááák už je to v troubě
Dermajetics
(upraveno)
24. 11. 2010, 19:40
@Jája
Zdeni a co doufám,že se povedlo a chutnalo
peke
(upraveno)
15. 11. 2010, 10:25
Super mňamka, dělala jsem bez zeleniny i párku a výborné
Dermajetics
(upraveno)
18. 11. 2010, 11:19
@peke
Děkuji, jsem ráda, že masíčko chutnalo, krásné blížící se svátky
fojaa
(upraveno)
3. 8. 2010, 22:30
Jednopekáčovka moje gusto
Dermajetics
(upraveno)
4. 8. 2010, 9:10
@fojaa
já to miluju a hlavně přes létoooo
fojaa
(upraveno)
7. 8. 2010, 21:12
@Dermajetics
Dnes ověřeno v praxi a mňamina
BaraV
(upraveno)
1. 8. 2010, 13:25
Děkujeme za inspiraci Celá rodina si dnes pochutnala
Dermajetics
(upraveno)
3. 8. 2010, 22:11
@BaraV
Není zač, jsem ráda, že chutnalo
danima3
(upraveno)
5. 6. 2010, 11:59
tak už se mi to dělá v troubě, jsem moc zvědavá pak napíšu co a jak, zeleninku jsem vybrala takovou míchanou s brokolicí, květákem a mrkví jakoby na větší kusy, no voní to tady, už jsem zvědavá až to
Dermajetics
(upraveno)
5. 6. 2010, 18:56
@danima3
Tak jak dopadlo vaření????
danima3
(upraveno)
26. 7. 2010, 9:41
@Dermajetics
výborné to bylo doporučuji
Dermajetics
(upraveno)
26. 7. 2010, 16:12
@danima3
Tak to jsem moc ráda
NikyKami
(upraveno)
1. 6. 2010, 19:33
v sobotu uvaříno a snězeno,bylo to výborné.děkuji moc za receptík,někdy zas uvařím. akorát sem tam nedala tu zeleninu a ty párky.i bez toho to bylo dobré.
Dermajetics
(upraveno)
2. 6. 2010, 18:29
@NikyKami
Ivanko děkuji To jsem ráda, že chutnalo ) Máte pravdu, já brambory taky obměňuji, důležitý je ten "kabát" masíčko, brambůrky pod tím záleží na úpravě každého z nás - to je naše varianta nezeleninového manžela a kombinace pro moje děti