(recept
si oblíbili 2 návštěvníci)
PERNÍK
Potřebné ingredience
0,5 litru mléka, 10 lžic rostlinného oleje nebo tuku, 2 lžíce medu, 2 vejce, 0,5 kg polohrubé mouky, 200 g cukru, 1 vanilkový cukr, 1 prášek do perníku, na vymazání plechu: tuk a hrubá mouka
Postup přípravy
V teplém mléku rozpustíme olej nebo tuk a med. Po zchladnutí tekutiny na pokojovou teplotu rozmícháme v mléce vejce. V míse smícháme mouku, cukr vanilkový cukr, prášek do perníku. Ze směsí smícháme přísady rozmíchané v mléce a připravíme těsto. Perník pečeme ve vymazaném a vysypaném plechu při 160 ºC po dobu 45 minut.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Hyzule
(upraveno)
21. 9. 2008, 17:55
Dnes jsem pekla váš perník.Povedl se akorát jsem ho pekla 25minut a musela jsem přidat 3lžíce kakaa.Na fotce ho máte hezky hnědý ale kakao v popisu nemáte Ještě jsem tam přidala lžíci marmelády.