Zobrazit přihlášovací formulář

Moučníky, poháry

Přidat recept
(recept si oblíbilo 5 návštěvníků)

Piškotová roláda- lžícová

0.0
Piškotová roláda- lžícová

Potřebné ingredience

4 vejce,4 lžíce polévkové pískového cukru,4 lžíce polévkové polohrubé mouky,tuk na potření pečícího papíru,pikantní maneládu nebo zavařeninu,popř.šlehačku( nebo normální,já dávám jahodovou marmeládu)

Postup přípravy

Do tuhého sněhu ušlehaného z bílků vmícháme postupně žloutky a po lžících cukr a mouku. Na plech položíme pečící papír a potřeme tukem(já používám máslo,ale pořádně to chce vytřít,aby se těsto nepřilepilo). Na papír s tukem rozetřeme těsto a upečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova.Upečený plát uvolníme z papíru dlouhým nožem, potřeme zavařeninou a pevně stočíme. PS: Roládku můžem naplnit i nějakým krémem nebo ušlehanou smetanou.Přeji dobrou chut a je fakt vynikající. Já to někdy dělám z 5 vajec a 5lžic mouky a cukru. Podle mě je toho víc a pro náši rodinku akorát. Vleze se to na jeden plech. Vřele doporučuji to dělat z 5 vajec a 5-ti lžic mouky a 5 lžic cukru. Fakt je to lepší a roládka je nadýchanější.

Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k receptu

prdecek 17. 3. 2012, 10:54
Moc moc děkuji,dělám jen tu vaši roládku (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) (L) a je vynikající...Dávám 5 vajec :-$ (F) (L) (L) (L)
endria 28. 3. 2012, 12:52
@prdecek To jsem velice ráda,že Vám chutná a že jinou neděláte. Já ji dělám také velice často,tak jsem se chtěla podělit o receptík. Moc děkuji a krásné velikonoční svátky... :-)
kopretin.a 9. 3. 2010, 11:21
má se to nechat vystydnout a stočit? nepopraská to? některé se musí stočit hned horké...díky
endria 11. 3. 2010, 8:17
@kopretin.a já to stáčím teplé a za tepla.i s papírem.Po vychladnutí to namažu,ale je lepší tu roládku otočit z druhé strany. Prostě namazat tu horší stranu a tá lepší zůstane na vrchu. Po namazánístočím.
inka 9. 3. 2010, 11:31
@kopretin.a .. já ji točím i s papírem za horka .. mám v receptech. Dělám ji stejně, ale z 5 vajec
Kordulka 9. 3. 2010, 11:28
@kopretin.a ne nepopraská , dělám to taky a stočím za tepla
Ilonáček 9. 3. 2010, 11:12
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)

Podobné recepty

Vybrané nabídky

Kategorie