(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Plněný hermelín s pivní omáčkou
Potřebné ingredience
2 hermelíny 400 g čerstvých žampiónů 6 lžic mletých vlašských ořechů hrst petrželky 1 malá cibule sůl 1 lžíce másla olej na smažení Na obalení: hladká mouka rozšlehané vejce strouhanka Pivní omáčka: 1 lžíce másla 1 dcl světlého piva 1 lžíce kudrnky vydlabaná hmota z hermelínů
Postup přípravy
Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme najemnou posekanou cibuli, drobně nakrájené žampiony, posolíme a dusíme 5 až 6 minut. Dále přidáme nasekanou petrželku a na zahuštění 6 lžic mletých ořechů. Necháme vychladnout.
Vydlabeme hermelínové půlky a kapsy naplníme připravenou směsí, obalíme je v mouce, vejcích a strouhance...nakonec smažíme ze všech stran na oleji.
Do rozehřátého másla vložíme vydlabené vnitřky ze sýrů a za stálého míchání přidáme petrželku a postupně lijeme pivo, až je omáčka hladká. Podáváme s vařeným bramborem.
Vydlabeme hermelínové půlky a kapsy naplníme připravenou směsí, obalíme je v mouce, vejcích a strouhance...nakonec smažíme ze všech stran na oleji.
Do rozehřátého másla vložíme vydlabené vnitřky ze sýrů a za stálého míchání přidáme petrželku a postupně lijeme pivo, až je omáčka hladká. Podáváme s vařeným bramborem.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé