(recept
si oblíbili 3 návštěvníci)
Kandovaná pomerančová kůra
Potřebné ingredience
8 pomerančů chemicky neošetřených, 40 dkg cukru , 1 lžička kyseliny citronové
Postup přípravy
Pomeranče vydrhneme kartáčkem v horké vodě a osušíme. Kůru křížem nařízneme a opatrně slouneme. Kůru dáme do mísy se studenou vodou a zatížíme talířem. Necháme 1 - 2 dny máčet na chladném místě a vodu několikrát vyměníme. Kůru necháme odkapat, vložíme do hrnce přilijeme čerstvou vodu a vaříme za mírného varu doměkka - asi1,5 hod. necháme odkapat a seřízneme bílou vrstvu. Půl litru vody svaříme s cukrem a kyselinou citronovou.Vložíme kůru a vaříme půl hod přikryté,potom poklici odkryjeme a vaříme ještě půl hod. odkryté až kůra zesklovatí a leskne se. Vyndáme ji z nálevu, naplníme do sklenic, nálev ještě trochu svaříme ,nalejeme na kůru, sklenice uzavřeme a otočíme na 5 min dnem vzhůru. Zdá se to pracné, ale není to tak zlé,a na zdobení zákusků, do makaronek a různých moučníků a pohárů je skvělá. Recept je z " Pečeme pro radost" a osvědčil se mi
,,,,,,,bílý vnitřek odkrajujte směrem k sobě, jde to lépe
,,,,,,,,,a je to oddělené
,,,,,,,a hotovo
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
tomtyna
(upraveno)
3. 9. 2010, 10:28
Dobrý den Jarmilo dnes jsem vyskoušela váš recept na kandovanou kůru udělala jsem jí z citronu a je to naprosto perfekní recept díky moc za tip Mirka
jajka5
(upraveno)
6. 9. 2010, 19:57
@tomtyna
díky, není to můj výmysl, ale osvedčil se, tak je dobře, když pomůže dalšímu javascript m(´ ´)
darinka30
(upraveno)
4. 7. 2010, 13:19
super
jajka5
(upraveno)
4. 7. 2010, 20:10
@darinka30
opravdu je a sirup z ní používám do perníku a je to krásně vonˇavé